Bordtennis / Nyheter / 2024 / Sjokktap for Borgar Haug og Borussia Düsseldorf
Foto: Borussia Düsseldorf
Foto: Borussia Düsseldorf

Sjokktap for Borgar Haug og Borussia Düsseldorf

I helga var det ny serierunde i tyske Bundesliga og Düsseldorfs første ligakamp etter at de 7. januar vant den tyske cupen i en fullsatt Ratiopharm Arena i Ulm, med ca. 5000 tilskuere.

Düsseldorf hadde bortekamp mot Rhönsprudel-Fulda og Borgars lag var klare til å revansjere det bitre tapet mot erkerival Saarbrücken i romjula, forøvrig første ligatap mot erkerivalen på elleve kamper. Fulda har startet sesongen svakt og lå lenge sist på tabellen. Ruwen Filus har vært deres sterkeste spiller i perioder, men nå er Fanbo Meng deres nummer en. Dette er også laget Jan Ove Waldner spilte for i deler av hans karriere.

 

Borgar var satt opp som nummer to på laget, og dermed skulle han ut mot hjemmelagets førsteseedede spiller, nevnte Fanbo Meng. Den 193 cm, høye tysk-kineseren har spilt i Fulda i ulike divisjoner i tolv år allerede, og har en rekke sterke resultater. Han slo blant annet Timo Boll i Final Four forrige sesong.

 

Borgar åpnet knallhardt og vant hele 11-3 i første sett. Fanbo slo tilbake med 11-6 i andre, samme sifre som Borgar vant med i tredje sett. I fjerde sto det 11-11, men dessverre tok Fanbo de to neste poengene. I avgjørende sett stivnet Borgar noe, og tapte 3-11. Likevel, å holde Fanbo til en femsetter er sterkt av Borgar, som i motsetning til motstanderen spiller sin første sesong i Bundesliga. Fanbo debuterte i 2016.

 

I andre kamp måtte faren til Fanbo og klubbens trener, Qing Yu Meng, ut i manesjen, og det ble en grei 3-0-seier til Borgars lagkamerat Timo Boll.

 

Tredje kamp ble en batalje mellom landslagskollegene Ruwen Filus, en av de aller mest sympatiske spillerne i bordtennissirkuset, og Borgars lagkamerat Kay Stumper. Som så ofte når spillere som kjenner hverandre godt møter hverandre, blir det jevnt. Også her. Kay Stumper tok en 2-1-ledelse i sett, men Filus kjempet seg tilbake og vant fem-setteren med 12-10 i avgjørende.

 

Derfor måtte Timo Boll ut i sin andre kamp for dagen, mot Borgars overmann, Fanbo Meng. 42-årige Boll er i sitt livs form og var nylig i finalen i WWT Contender i Doha etter å ha beseiret Lin Yun Ju i semifinalen. Dette hjalp imidlertid ikke i det hele tatt mot Fanbo som måtte slite mye mer mot Borgar. Timo Boll tapte 0-3 og dermed ble det sjokk seier til Fulda. Borgar Haug var satt opp sammen med Kay Stumper i en eventuel avgjørende double-kamp.

 

Denne lagkampen som ble spilt mellom serielederen og det laget som ligger nest nederst på tabellen, viser det enormt høye nivået i Bundesliga. Alle kan slå alle, så selv et så sterkt lag som Borussia Düsseldorf må virkelig jobbe også mot bunnlagene.

 

Nesten helg er det ny bortekamp for Borgar og laget hans, denne gang mot Schwalbe. Der kan Borgar risikere å møte Martine Toftakers kjæreste Adrien Rassenfosse som denne uka vant en solid seier mot Mühlhausen, der Adrien slo Steffen Mengel.

 

Deretter skal Düsseldorf ut i årets første hjemmekamp 9. februar. Dette er en kamp der publikum oppfordres til å kle seg ut til karnevalfest på fredagskvelden, og det er Borgar Haug som har vært brukt som frontfigur av klubben i å promotere kampen.

 

Borussia Düsseldorf har fortsatt alle muligheter til å vinne trippelen de satser på, og som de er alene om å ha vunnet av alle tyske idrettsklubber. De leder nå Bundesliga delt med Saarbrücken, men ni seire og to tap hver. Resten av vårsesongen vil derfor bli svært jevn og hver eneste enkeltkamp vil telle før det blir avgjort hvem som vinner Bundesliga i år.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping