Bordtennis / Nyheter / 2024 / Martine utslått med knappest mulig margin
Foto: ETTU
Foto: ETTU

Martine utslått med knappest mulig margin

I kveld var Martine Toftaker en millimeter fra å bli historisk sammen med sin tyske makker Naomi Pranjkovic.

I para og i veteran har Norge vunnet medaljer i internasjonale mesterskap, men utenom det har aldri en norsk damespiller tatt medalje i et internasjonalt mesterskap.

 

På herresiden har Norge en medalje med Espen Rønneberg og Kristoffer Hellerud i herrer double i junior-EM i 2007. I ettermiddag hadde Martine alle muligheter til å sikre sin plass i historien med seier i åttedels mot et spansk-bulgarsk par i strake sett. Deretter var det kvartfinale mot Hochart og Pujol fra Frankrike. Martine og Pranjkovic åpnet med 11-9-seier i første sett. De franske motstanderne svarte med samme sifre i andre og vi var like langt. Tredje sett ble en maraton der Martine og Pranjkovic til slutt vant 16-14. Nå begynte vi å tro på norsk medalje!

 

De franske kvinnene slo imidlertid tilbake nok en gang med 11-7 i fjerde sett og kampen gikk til avgjørende. Her ble det en fryktelig dårlig start med 0-4, før Martine og Pranjkovic sakte, men sikkert jobbet seg inn i kampen. Likevel ble de liggende under 6-10 og vi mistet nesten troen på seier. Martine og makkeren viste knallsterk psyke og hentet inn fire matchballer og det sto 10-10.

 

Dessverre tok det franske paret de to neste og det ble et utrolig bittert 10-12-tap. Martine er selvsagt veldig skuffet nå, hun er tross alt en svært ambisiøs toppidrettsutøver. Likevel skal vi huske på hvor utrolig nære hun var en historisk medalje denne gangen. Det er ikke mulig å tape med knappere margin. Når hun og alle vi som heier på henne, får skuffelsen litt på avstand kan vi tenke over sist en norsk damespiller uten funksjonsnedsettelse var så nære en medalje i et U-21, ungdoms- eller junior-EM. Det har vi knapt noen gang vært! Dette bør gi motivasjon til fortsatt hardsatsing for Martine.

 

I dette mesterskapet har Martine vist at hun er fullt på nivå med de aller beste. Hun slo Matilde Pinto 4-2 i gruppespillet, og Pinto er videre til åttedelsfinalen. Hun tapte med knappest mulig margin i kvartfinalen i double og i mix hadde hun matchball sammen med belgieren Louis Laffineur. Laffineur sto forøvrig for mesterskapets aller største sensasjon i dag da han slo storfavoritten Eduard Ionescu og er ubeseiret i sin gruppe i herrer single.

 

Martine Toftaker kan reise hjem til Belgia med hevet hode etter svært mye bra spill i EM. Det er en av de største prestasjonene som er gjort av en norsk damespiller uten funksjonsnedsettelse. Så var det naturligvis kjipt at medaljen glapp med så liten margin, men det kommer til å bli svært spennende å følge Martines videre karriere etter det spillet hun tidvis har vist i Skopje!

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping