Bordtennis / Nyheter / 2024 / Knalltøff gruppe for Martine Toftaker i single
Foto: ETTU
Foto: ETTU

Knalltøff gruppe for Martine Toftaker i single

Etter to komfortable seire i mix og damer double for Martine Toftaker, ble det vesentlig tøffere da Stage 2 i single ble spilt i ettermiddag. I første kamp spilte Martine mot spanske Maria Berzosa.

Martine vant første sett 12-10, men tapte deretter klart de tre neste settene. Så kjempet Martine seg tilbake i kampen, vant neste sett før det dessverre endte med et 2-4-tap. Dette var ikke den åpningen i singlespillet vi hadde håpet på. På nabobordet til Martine og Maria spilte forøvrig Marias bror samtidig, og vant sin kamp 4-3 i sett, etter å ha hatt flere matchballer mot seg. Den kampen varte i en og en halv time.

 

I neste kamp møtte Martine Helena Sommerova fra Tsjekkia. Her ble hun liggende under fra start, men kjempet seg nok en gang inn i kampen igjen. Dessverre endte det på ny med 2-4-tap.

 

Sommerova har nå 2-0 i matchkvote. Berzosa og Matilde Pinto fra Portugal har 1-1 og Martine 0-2. Ut fra Martines seeding som nummer fire i turneringen er dette skuffende. Samtidig kan man si at hun ble trukket i ei svært tøff gruppe. Nivået på europeisk damebordtennis er veldig høyt og det er så mange som satser på heltid at alt skal klaffe for å ta seg til utslagsrunden.

 

Vinner Martine sin siste singlekamp i morgen og Sommerova oppskriftsmessig vinner sin, vil det være tre spillere med 1-2 i kvote og man må telle sett. Martine skal ut på bord 1 kl. 1100 fredag.

 

Torsdag kveld ble avsluttet med et fryktelig bittert tap i mix for Martine og Laffineur fra Belgia. De startet noe usikkert og ble liggende under 0-2. Sindre Åteigen ga beskjed om hva som måtte endres i den taktiske delen, og Martine og belgieren snudde kampen og det sto 2-2. Martine hadde flere sterke returer og mange avslutninger med forehand. Avgjørende sett ble jevnt, selv om Martine og Laffineur hadde en ledelse. Etter hvert hadde de matchball på 10-9 og da servet dessverre belgieren i nettet. Kampen endte 11-13. Her var det veldig lite som manglet på seier.

 

Etter en veldig god start for Martine med to seire i mix og double torsdag, ble denne maratondagen dessverre avsluttet med tre strake tap.

 

Kl. 1600 i fredag spiller Martine åttedels i damer double sammen med tyske Panjkovic. Her møter de Berzosa som Martine spilte mot i dag i single. Den spanske jenta spiller sammen med Persova fra Bulgaria. Med seier er Martine og makkeren klar for kvartfinale.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping