Bordtennis / Nyheter / 2024 / Hoved-NM i forbindelse med NM-veka
Foto: Brage Titlestad, NBTF
Foto: Brage Titlestad, NBTF

Hoved-NM i forbindelse med NM-veka

Hoved-NM avvikles 22-24. mars i Håkonshallen på Lillehammer som en del av NM-Veka.

NM-veka er et stort arrangement! Bordtennis, Badminton, Dans, Skøyter, Rugby, Hundekjøring, Snøscootersport, Fluekasting og Klatring har mesterskap her. Samtidig med NM-veka vil også Skiforbundet avholde NM for flere av sine grener - langrenn, kombinert, hopp, telemark og randonee. I tillegg skal Special Olympics Norgesleker avholdes for første gang, her er det idrettene alpint, kortbane skøyter, klatring, langrenn, truger og innebandy det skal konkurreres i. NRK er en av arrangørene, og sørger for god tv-dekning av alle idrettene.

Det er flere nyheter i årets NM. På tinget ble klassen Para Åpen Lag vedtatt. Dermed vil vi ha tre lagklasser NM-fredagen. På tinget fikk vi også forslag om å gjøre en del endringer i dameklassene, for å sikre at flest mulig deltar. Denne gangen tester vi innledende puljespill i singleklassen for damer, som var ett av forslagene. Det blir også spennende å se om vi får en tredje kongepokal, tiltenkt Para Åpen single. 

Hotell og reiseinformasjon kommer i invitasjonen. Vind IL har sikret seg hotellrom til alle, og vil ta imot bestilling på dette fortløpende. Idretten har også gode rabatter på tog og buss til Lillehammer, og arrangøren stiller med shuttlebusser mellom hotellene og arenaene. 

NM veka gir oss også noen begrensninger på plass og tid. Vi får, som forrige gang i Åsane, ikke mulighet til å gjennomføre B-klasser som en del av hoved-NM. Her vil det komme en egen invitasjon. 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping