Bordtennis / Nyheter / 2023 / EM-spesial: Truls Möregårdh -Vi skal vinne på hjemmebane!
Foto: Kevin Johansen
Foto: Kevin Johansen

EM-spesial: Truls Möregårdh -Vi skal vinne på hjemmebane!

Truls Möregårdh har de siste årene utviklet seg til ikke bare å bli Sveriges største bordtennisstjerne, men hele Europas. Da han spilte seg fram til VM-finalen i single som 19-åring, viste han at den noen ganger litt nonchalante, men veldig effektive spillestilen hans medførte at han etablerte seg i den absolutte verdenseliten.

Truls har før lag-EM i Malmö vært tydelig på at de går for å vinne gull på hjemmebane. Han har virkelig lyst på et mesterskapsgull etter det nevnte sølvet i VM. I tillegg har han lag-bronse fra VM i Halmstad i 2018 og EM i 2019. Han vant sitt første single-gull i SM som 17-åring.

Etter lagkampen mot Tsjekkia, der Sverige måtte slite mye mer enn forventet, snakket vi med Truls om gullambisjonene fortsatt var der.

Truls Möregårdh, dere måtte virkelig jobbe mot Tsjekkia. Dere lå under 0-1 i kamper og du lå også under i din kamp, er ambisjonene fortsatt gull?

-Ja, vi måtte jobbe mot Tsjekkia. Hadde vi blitt under 0-2 hadde dette blitt vansjelig. For turneringen og for publikum er det nok sikkert gøy med litt spenning. Vi går selvsagt for å vinne på hjemmebane. Jeg mangler et internasjonalt mesterskapsgull i samlingen.

Vi spurte Timo Boll tidligere om hvem han syns var den verste å spille mot i dagens bordtennis, og han sa at det var du som var hans verste motstander. Er det noen spillere du syns er spesielt vanskelige å møte?

-Jeg liker ikke å spille mot Marcos Freitas fra Portugal. Jeg har aldri slått han. Det er på tide at jeg får en seier mot han.

Du viser i din andre kamp i dag nok en gang at du kan gjøre ting med ballen som knapt noen annen europeer kan. Da vi intervjuet den tyske sportsdirektøren, Richard Prause, sa han at europeisk bordtennis har tatt litt inn på Kina. Hva er din kommentar til det?

-At vi har tatt litt inn på Kina er riktig. Men vi har fortsatt en lang vei å gå.

Her i Malmö har vi opplevd en viss «OL-feber». Mange satser hardt på OL, noen er ikke en gang med her i EM på grunn av det. Hva er dine OL-ambisjoner?

-Jeg har selvsagt ambisjoner om OL. Men det er vanskelig bare å kvalifisere seg, vi har også et sterkt svensk lag der flere har OL-ambisjoner. Men det er slik det skal være.

Du har jo spilt tidligere for et norsk serielag. Kan vi håpe å få seg deg spille i Norge igjen?

-Atle Irgens fra Vest-Norge (Stord, min anm.) ringte og jeg spilte noen kamper for dem. Jeg tror dessverre ikke jeg kommer til å spille for et norsk lag igjen med det første.

Du kjenner naturligvis Borgar Haug. Hva tror du om hans sportslige utvikling?

-Det ser virkelig bra ut for Borgar. Han har hatt en veldig fin utviklingskurve som ikke mange på hans alder har. Det er kul å se at en nordmann lykkes. Det er viktig at han presses litt så han utvikler seg ytterligere. (På dette punktet i intervjuet bryter Anton Källberg inn. Han er lagkamerat med Borgar Haug i Borussia Düsseldorf og sier at han skal påse at Borgar trener hardt i Tyskland.)

Tror du vi vil få oppleve et svensk single-gull i VM i løpet av de neste seks årene?

Det hadde vært kul. Vi får se.

Bordtennis-Norge ønsker Truls og det svenske laget lykke til i kampen for EM-gull på hjemmebane!

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV