Bordtennis / Nyheter / 2023 / Drømmedebut av Borgar i Bundesligaen
Foto: Borussia Düsseldorf
Foto: Borussia Düsseldorf

Drømmedebut av Borgar i Bundesligaen

Lørdag 23. september er en dag Borgar Haug vil huske lenge. Endelig fikk han sin debut i Bundesliga for laget sitt, Borussia Düsseldorf. Og for en debut det ble!

Dette var fjerde serierunde i Bundesliga, og Borgars lag spilte borte mot Bad Königshofen.

Treneren for Düsseldorf, Danny Heister, gjorde et noe overraskende laguttak med å sette Kay Stumper som ener. Det var imidlertid Anton Källberg som åpnet for Düsseldorf med 3-1-seier mot Filip Zeljko. Deretter var det Stumper som skulle ut for Düsseldorf. Han vant i strake sett mot Martin Allegro.

I tredje kamp skulle endelig Borgar få sin debut i Europas tøffeste bordtennisliga. Den veldig kompetente sportslige ledelsen i Borusssia Düsseldorf fulgte Borgars kamper i lag-EM med argusøyne, og selv om det ble noen tap for Borgar i Malmö, må de ha likt det spillemessige han viste der, for han gikk rett inn på laget til Dusseldorf etterpå.

Borgar spilte mot den meritterte og erfarne Bastian Steger. Steger har to bronsemedaljer fra OL, lag-klassen i 2012 i London og 2016 i Rio. Han har også lag-sølv fra VM i 2018 og EM-bronse i single fra Herning i Danmark. Det var altså ingen hvem som helst Borgar skulle spille mot.

Tysk media skriver:

«Bad Königshofen håpet at rutinerte Bastian Steger skulle snu kampen mot Düsseldorfs nysignering Borgar Haug (…) Borgar Haug briljerte imidlertid i sin første kamp for Borussia Düsseldorf. Med presise forehand og backhand-angrep satte han Steger under press. Selv om Steger kjempet hardt viste Haug denne kvelden at han var for sterk og vant 11-8, 11-6 og 11-6.»

Ikke bare vant Borgar mot den rutinerte tyskeren, han sto for ei rein utklassing! Borgar har ikke akkurat svekket sine sjanser for mer Bundesliga-spill etter den imponerende debuten. Etter hvert skal også laget ut i Champions League så det er nok av utfordringer for klubben til Borgar Haug denne høsten.

Vi fikk tak i en oppglødd Borgar i Düsseldorf mandag formiddag, og stilte noen spørsmål om debuten:

 

Borgar, du debuterte i Bundesliga i helga og du vant! Hvordan føltes det å vinne debuten?

-Det var kult. Jeg vil jo spille kamper, så det var deilig å få sjansen.

Når fikk du beskjed om at du skulle spille kampen?

-Det var tidlig i uka jeg fikk beskjed av Danny (Heister, treneren, red.anm.) om at jeg skulle spille denne kampen.

Har du forberedt deg annerledes etter at du fikk beskjed om å spille?

-Nei, jeg forbereder meg alltid som om jeg skal ut og spille.

Hva sa treneren til deg etter kampen?

-Han var naturligvis fornøyd, han sa det ikke var mye å kritisere. Ting fungerte.

Du har jo ikke akkurat svekket sjansene dine etter denne debuten. Vet du om du skal spille igjen til helga?

-Nei, uttaket er ikke gjort så det vet jeg ikke. Laget vårt består av kun landslagsspillere så det er hard kamp om plassen.

Hva er dine neste planer utenom seriekampene med Borussia Düsseldorf?

-Det er turneringer i Sverige og i Tyrkia om kort tid, så det blir en hektisk konkurransehøst.

I kveld spiller Düsseldorfs erkerival og fremste utfordrer til ligatittelen, FC Saarbrücken, borte mot Zugbrücke Grenzau, Andzrej Grubbas gamle klubb. Hvis Saarbrücken taper så leder Düsseldorf Bundesliga. Vinner Saarbrücken 3-2 er det helt likt i poeng og målforskjell mellom de to klubbene. Vinner Saarbrücken 3-1 eller bedre leder de på målforskjell. Det vil trolig bli en veldig hard fight mellom de to ligafavorittene denne sesongen. «Årets kamp» blir nok 27. desember når de skal spille mot hverandre. Det blir derfor ikke mye julefeiring på Borgar, men slik er det å være proffspiller.

Vi ønsker Borgar lykke til videre i Bundesliga og i Champions League!

 

 

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping