Bordtennis / Nyheter / 2023 / Christian IBENFELDT, norsk bordtennispresident og medaljefavoritt
Foto: NBTF
Foto: NBTF

Christian IBENFELDT, norsk bordtennispresident og medaljefavoritt

Christian IBENFELDT blir en travel mann under veteran-EM i Sandefjord denne uken. Som vert for turneringen vil han holde mottakelser og møter fra morgen til kveld og ønske internasjonale ledere som Petra Sorling, ITTF-presidenten og Pedro Miguel MOURA, fungerende ETTU-president, velkommen.

Den norske bordtennispresidenten er ivrig etter å vise europeiske bordtennisspillere, ledere og fans det beste norske TTA har å by på. Han har jobbet veldig hardt for å få til en turnering av høy kvalitet med tilhørende sosiale arrangementer.

Når det er sagt, er den norske bordtennispresidenten fortsatt en veldig god bordtennisspiller, faktisk så god at han er favoritt til å vinne herredoublen 45 år med tyrkisk venn Murat ERIS. Tidligere i år, under veteran-VM i Oman, tok paret seg til finalen. IBENFELDT har også en sølvmedalje fra veteran-EM i den svenske byen Helsingborg i 2017 sammen med tidligere lagkamerat Eric Durand fra Frankrike. Ingenting ville være søtere for den hardtarbeidende venstrehendte spilleren enn å avslutte med en gullmedalje når han endelig har sjansen til å spille et mesterskap på hjemmebane.

IBENFELDT startet sin karriere i hjembyen Bergen, som var norsk bordtenniss høyborg i flere tiår. Etter mange pallplasseringer i det nasjonale ungdomsmesterskapet, kom han til landslaget og flyttet til Montpellier, Frankrike for å ta det neste steget i bordtenniskarrieren. I Montpellier slo han seg sammen med nevnte Mr. DURAND og også faren til de nå berømte LEBRUN-brødrene.

Tilbake i Norge engasjerte han seg mer i den administrative delen av bordtennis og i 2017 ble han valgt til president i Norges Bordtennisforbund, et verv han har blitt gjenvalgt til to ganger, uten motstand. Presidenten spiller fortsatt, og ble nasjonal mester i double for bare noen få år siden. Denne sesongen vant han med sin norske klubb Laksevåg Stiga-ligaen (første nivå) i Norge for niende gang.

Vi ønsker Mr. IBENFELDT, vertskap for veteran-EM i Sandefjord, lykke til både ved bordet og i møte- og ballrommene i Oslofjord Convention Center denne uken!

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping