Bordtennis / Nyheter / 2023 / Borussia Düsseldorf vant det tyske mesterskapet
Foto: Borussia Düsseldorf
Foto: Borussia Düsseldorf

Borussia Düsseldorf vant det tyske mesterskapet

Borgar Haugs nye klubb, Borussia Düsseldorf, vant det tyske mesterskapet for klubber for 33. gang og viser nok en gang at den helprofesjonelle klubben hele tida vinner nye trofeer, selv om de måtte gi tapt i Champions League-finalen for ei tid tilbake.

Nok en gang var det erkerivalen FC Saarbrücken de skulle møte i finalen, akkurat som i Mesterligaen, men denne gangen var det Borgars lagkamerater som skulle trekke det lengste strået, med en overbevisende, om enn veldig jevn 3-1-seier på hjemmebane.

Anton Källberg slo Patrick Franziska selv om svensken lå under 0-2 i sett og 3-8. Deretter var det penneskaftspilleren Dang Qui som overbeviste med en langt mer komfortabel 3-1-seier der han slo Darko Jorgic 11-1 i to av settene. På dette tidspunktet begynte et begeistret hjemmepublikum å øyne sjanser for en deilig revansj mot erkerivalen i tysk og europeisk bordtennis.

Timo Boll gjorde comeback etter fem måneders skadeavbrekk, men han tapte mot Takuya Jin og da begynte publikum å frykte at tapet i Champions League-finalen skulle gjenta seg. Imidlertid storspilte Källberg denne kvelden på Castello i Düsseldorf foran mer enn 2700 ekstatiske tilskuere, og han slo Jorgic 3-0 i sett.

Det var nok ekstra deilig for hjemmefansen at det var akkurat Saarbrücken de slo etter alle de tette kampene de har hatt mot hverandre opp gjennom tida. Begge lag har dominert europeisk bordtennis i sine epoker. Saarbrücken var veldig gode da den tidligere svenske landslagstreneren Glenn Östh trente dem.

27. august sesongåpner Borussia Düsseldorf på hjemmebane mot TTF Liebherr Ochsenhausen, laget Geir Erlandsen tidligere spilte for. Da skal Borussia-spillerne ut mot blant andre Hugo Calderano, nummer fem i verden. Han forlot Ochsenhausen for et par år siden, men er altså nå tilbake i den hardtsatsende klubben, og det viser også hvilket nivå det er på lagene Borgar Haug og hans klubb skal spille mot.

Sesongkortsalget går unna for Borgars nye klubb. Et sesongkort for deres hjemmekamper koster ca. det samme som et sesongkort i eliteserien i fotball her hjemme. Vi håper Borgar blir å spille flere av disse kampene. Når man ser på stallen til Borussia sier det seg selv at det er ekstremt vanskelig å spille seg inn på et slikt lag, men med ny treningsgruppe og ytterligere framskritt for Borgar er det absolutt mulig. Vi skal også huske på at en spiller som Timo Boll neppe vil holde alle kampene for klubben, og det gir muligheter for andre.

Kommende sesong blir det også ei endring i Champions League da ETTU har bestemt at finalespillet skal arrangeres som et Final Four, sik det har vært prøvd i flere andre idretter. De fire beste lagene spiller sluttspillet i Saarbrücken over ei helg. Her håper vi å se Borgar Haug.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping