Bordtennis / Nyheter / 2023 / Møte mellom NBTF og Stiga-liga-klubbene for damer
Foto: Brage Titlestad, NBTF
Foto: Brage Titlestad, NBTF

Møte mellom NBTF og Stiga-liga-klubbene for damer

Det ble avholdt teams-møte mellom NBTF og Stiga-liga-klubbene for damer tidlig på kvelden torsdag 13. april. På møtet deltok representanter for damenes Stiga-liga, NBTFs styre og administrasjon, dommerkomiteen, arrangementsutvalget og mediautvalget.

Dette var både et evalueringsmøte om sesongen, som avsluttes med sluttspillet lørdag 6. mai i B-72-hallen, samt et møte om den kommende Stiga-liga-sesongen. Det var stor tilfredshet blant Stiga-liga-klubbene fordi man samlet åtte klubber, inklusive Islands landslag, i sesongens Stiga-liga, på lik linje med Stiga-ligaen for herrer. Kult med sluttspill, og bra med likestilling mellom damer og herrer, var den unisone tilbakemeldingen! Damelagene ønsket også en lengre sesong i 2023/24, gjerne med start allerede i august, og med sluttspill i mai.

Den neste sesongen vil bli preget av innføringen av Stupa, en teknisk nyvinning som gir uante muligheter, med streaming, kontinuerlig oppdatering og betting mv av alle seriekampene. En slik innføring vil også sette krav til en felles opplæring av klubbene, en nøyaktig terminliste - både når det gjelder dato og klokkeslett, og det vil også sette krav til hallene som benyttes, ikke minst opp mot god internettkvalitet.

På agendaen var også temaer som pålagt streaming/live sendinger fra seriekampene, sluttspill – «Final four», NBTFs manual for Stiga-ligaen, utgiftsfordeling, bøter ved brudd på reglementet, NBTFs og klubbens ansvar, og godkjenning av haller.

NBTF og klubbene som deltok på møtet ser frem til at det også samles åtte klubber sesongen 2023/24. Innføringen av Stupa vil også øke oppmerksomheten mot damenes Stiga-liga, men det vil også kreve mer av klubbene. En felles samlerunde med herrenes Stiga-liga og andre divisjoner på Oslofjord Convention Center i Sandefjord ble diskutert, der det sosiale og en felles Stupa-opplæring også kan ivaretas.

På møtet var det enighet om at Tore Eig fra Kobra BTK oppnevnes som seriekontakt i damenes Stiga-liga.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping