Bordtennis / Nyheter / 2024 / Grunnserien avgjort: Laksevåg, Fornebu, Fokus og Jevnaker til sluttspillet
Foto: Laksevåg BTK
Foto: Laksevåg BTK

Grunnserien avgjort: Laksevåg, Fornebu, Fokus og Jevnaker til sluttspillet

Helgens serierunde i Stiga-ligaen brakte med seg både spenning og avgjørelser. Jevnaker sikret seg den siste sluttspillplassen etter seier mot Notodden og jevne kamper mot Fornebu og Laksevåg. Nidaros på sin side klarte ikke å slå Snarøya, noe som resulterte i at Nidaros og Jevnaker endte opp med like mange poeng, men Jevnaker kapret fjerdeplassen som følge av bedre kampkvote.

Suverene Laksevåg

Laksevåg styrket sin posisjon på toppen av tabellen ved å slå Fornebu relativt komfortabelt 6-2. De avslutter dermed grunnserien suverent på topp. Kanskje ingen stor overraskelse da de har Jimmy Ojakangas på laget. Jimmy ble kåret til årets lagspiller - en velfortjent anerkjennelse for hans bidrag til lagets suksess gjennom sesongen på laget.

Trondheim endte sist

Til tross for tapper kjemping ble Trondheim et nummer for små også i den siste serierunden. Selv om det ikke har blitt mange poeng i årets serie, har trondheimsguttene vist at de kan by på godt spill og høy innsats. Forhåpentligvis kommer de sterkere tilbake etter et lite opphold i førstedivisjon.

Jevnaker BTK.jpg

Jevnaker snappet den siste sluttspillplassen

Før serierunden var kampen om den siste sluttspillplassen svært åpen. Nidaros hadde en fordel og kunne avgjøre ved å slå Snarøya. Snarøya kunne også melde seg på i kampen med seier over Nidaros, eller poeng mot både Fokus og Nidaros. Jevnaker på sin side var prisgitt at Nidaros tapte poeng mot enten Snarøya eller Trondheim, samtidig som de selv måtte slå Notodden, og plukke mange enkeltkamper mot Laksevåg og Jevnaker.

Snarøya holdt Nidaros til uavgjort, men tapte mot Fokus. Jevnaker slo Notodden og plukket flere kamper mot Laksevåg og Fornebu. Enden på visa ble dermed at Jevnaker tok den siste plassen i sluttspillet. Marginen var minimal. Hadde Nidaros vunnet to enkeltkamper til i løpet av sesongen, hadde Nidaros komme til sluttspillet. Årets Stiga-liga har med andre ord vært svært jevn og actionfylt!

Laksevåg, Fornebu, Fokus og Jevnaker går dermed til semifinalen. Sannsynligheten er stor for at det blir en duell mellom Laksevåg og Fornebu, men Fokus og Jevnaker har også gode lag og skal ikke avskrives. Spennende blir det uansett!

Her er tabell og enkeltresultater.

Her finner du nyheter fra seriespill

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping