Bordtennis / Nyheter / 2023 / Seriehelg i Stiga liga damer i Sandefjord: Fokus BTK på topp
Damene fra Fokus BTK er på topp på tabellen. Foto: NBTF
Damene fra Fokus BTK er på topp på tabellen. Foto: NBTF

Seriehelg i Stiga liga damer i Sandefjord: Fokus BTK på topp

Damene fra Fokus BTK er på topp på tabellen, etter seriehelga 21. og 22.oktober 2023 på Oslofjord Convention Center i Sandefjord. Disse ungjentene mellom 16 og 23 år vant sine tre lagkamper relativt enkelt. På tur møtte de KOBRA BTK (6-2), Notodden BTK (6-2) og Trondheim BTK (6-1). Det betyr at både Fokus BTK og Trondheim BTK har seks poeng, men Fokus BTK har spilt en lagkamp mindre og har en betydelig bedre score.

Trondheim BTK viste styrke

Trondheim BTK har kjempet seg til andre plass med tre seire og kun et tap. Trønderlaget vant blant annet knepent 6-4 mot Notodden BTK. På stillingen 4-4 avgjorde søstrene Susanne og Birgitte Flor Wilhelmsen med hver sin seier over henholdsvis Malgorzata (Gosia) Zdunk og Merete Tveiten. Dette var en meget spennende og severdig lagkamp med mye god norsk damebordtennis. Mye av framgangen skyldes unge talenter og mye trening (satsing).   

B-72 er å regne med videre også

B-72 har to seire og et tap, i helga slo de blant annet Notodden BTK 6-2. Det er kun Mirga Kuraityte som har spilt alle tre lagkampene. Til Sandefjord hadde hun med seg lagvenninnene Aida Pezer og Nini Do Vo. Dermed består spillerstallen deres av fem damer, og laget er en joker i årets Stiga liga for damer.

Status, årets lagspiller

Iwona Kuszaj fra Notodden BTK er så langt årets lagspiller med 10 seire og to tap i singlekampene samt to seire og et tap i double, tilsammen har hun oppnådd 22 poeng. Deretter følger Fokusjenta Christine Kalvatn som i helga gjorde «rent bord» med  seier i alle sine åtte singlekamper og tre doublekamper. Det betyr at hun er nummer to på oversikten med 19 poeng.

Christine Kalvatn.jpg

Litt om Christine Kalvatn fra Fokus BTK og hennes tilbakemeldinger

Christine er 17 år og går nå andre året på Wang Toppidrett (videregående skole) i Oslo. For tiden er det fem spillere fra Fokus BTK og en fra Fornebu BTK som går på Wang Toppidrett.

Hun forteller at hun trener cirka 10 pass i uka, om morgenen enten styrke eller bordtennis og på kvelder bordtennis. Hennes innsats og talent har allerede resultert i hele 16 NM gull i yngre klasser. Hun er nærmest «en grossist» i edelt metall. Christine startet sin bordtenniskarriere i B-72 som seks åring i 2012, og meldte overgang til Fokus BTK i 2018.

Christine er fornøyd med all spillingen i helga, godt å få spille mer en en lagkamp av gangen.

Presentasjon Fokus-Kobra.jpg

Hun understreker også at dette var et stort og proft gjennomført arrangement som hun ikke er vant til med Stiga liga for både damer og herrer samt mange lagkamper for lagene i to av avdelingene i 3 divisjon (C og D). Dermed treffer spillerne flere, får et større nettverk og har det trivelig i sammen sier hun videre. Christine har også et sterkt ønske om at arrangører knipser og publiserer flere bilder fra seriekamper og konkurranser.

Her er link til Stiga liga damer 2023/2024 med informasjon om, tabell, kampliste og årets spiller:

https://bordtennis.no/seriespill/?avd=Dame

Forrige artikkel om lagkampen mellom B-72 og KOBBRA BTK for damer

Her finner du nyheter fra seriespill

 

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping