Bordtennis / Nyheter / 2023 / KNALLSPENNENDE LAGKAMP FOR DAMER MELLOM B-72 og KOBRA
B-72 laget: Mirga Kuraityte, Maria Horgen  og Frøydis Jørgensen. Foto: NBTF
B-72 laget: Mirga Kuraityte, Maria Horgen og Frøydis Jørgensen. Foto: NBTF

KNALLSPENNENDE LAGKAMP FOR DAMER MELLOM B-72 og KOBRA

Rutinerte B-72 damer trakk det «lengste strået» og vant 6-4. Det ble et svært spennende og jevnt oppgjør mellom hjemmelaget B-72 og KOBRA BTK fra Kongsvinger i Stiga ligaen for damer i B-72 hallen på Lørenskog onsdag kveld.

B-72 laget som besto av Maria Horgen (2 singlesire), Mirga Kuraityte (2) og Frøydis Jørgensen (1) sørget for å vinne fem singlekamper tilsammen. Også i den nervefylte doublekampen mellom Maria Horgen/Frøydis Jørgensen fra B-72 og Beate Haraldseid/Maja Pettersen Kvinge (sistnevnte spilte ikke single) fra KOBRA BTK var det en real kamp som endte med 11-9 seier til de noe mere rutinerte B-72 damene i femte og avgjørende sett.

Kobra BTK.jpg

Storspill av Ieva Juceviciute-Ruse (til høyre i lagbildet av KOBRA BTK over) 

Ieva fra KOBRA BTK vant sine tre kamper relativt greit med 3-0 i sett og godt taktisk spill, først mot Mirga, deretter mot Maria og til slutt mot Frøydis. Etter kampen mellom Ieva og Maria snudde sistnevnte seg til KOBRA trener Gundars Rusis og sa «hva fortalte du henne». Det var nok overraskende at Ieva vant, og i tillegg såpass enkelt. Beate Haraldseid vant 3-2 over Frøydis Jørgensen, og sørget dermed for at KOBRA BTK fikk med seg fire seire totalt i lagkampen.  

Kvikke unge KOBRA jenter

De kvikke unge jentene fra KOBRA BTK har utviklet seg mye de siste par årene, de er ballsikre og har både opparbeidet seg et godt fotarbeid og teknikk. Bordtennis skal være gøy. Om man også har talent og trener mye gir det som regel resultater. KOBRA trener Gundars Rusis forteller at Maja (14 år) og Beate (15 år) har sju til åtte treningsøkter i uka pluss en del seriespill og konkurranser i helgene. To ganger i uka starter de opp klokken seks om morgenen og avslutter trening før første time på skolen.

Marianne og Rune.jpg

Dommere og representanter fra Norges Bordtennisforbund (NBTF)

Marianne Troppen Hornnes og Rune Wågelsby var kampens dommere. Begge er anerkjente internasjonale dommere, og de gjorde en meget god jobb denne gangen også. Karl Børre Reite og skribent Egil Hauge fra arrangementsutvalget (AU) samt Ghassan Chaer fra administrasjonen i NBTF fulgte også ivrig med på lagkampen i B-72 hallen denne onsdagskvelden.

Amit og Karl Børre.jpg

STUPA systemet

Indiske Amit Kumar fra leverandøren var tilstede, og testet seriesystemet direkte med kampresultater og kontinuerlig oppdatering av tabellen. Systemet blir først innført i sesongen 2024/2025, og da inkluderes også streaming. Dette blir en teknisk nyvinning for arrangører og spillere samt service for alle som følger med.

God ramme, men hvor er publikum?

Her får vi se mye god damebordtennis. Og arrangøren har tilrettelagt for at bord og utstyr etc. er korrekte, flere fra Norges Bordtennisforbund (NBTF) stiller og dyktige dommere oppnevnt av NBTF er på plass. Da mangler kun engasjerte tilskuere som lager stemning og en kiosk eller ihvertfall at det tilbys kaffe og vafler. Her oppfordres arrangører framover til å markedsføre, samt få med seg noen av klubbens medlemmer på kamp. Klubbens egne barn har mye å lære av å være tilstede. Foreldre, voksne og veteraner får et godt kulturtilbud, blir kjent med hverandre og bidrar til en god ramme under lagkamper i såvel Stiga ligaen for herrer som damer. Spillerne vil sette pris på heiagjenger som lager stemning 😊 NB! Dette har vært en utfordring for mange arrangører opp gjennom årene, og kan innspillet bli til handling?

Hva skal til for å få bedre bredde i norsk damebordtennis?

Det er viktig å få rekruttert unge jenter gjennom eksempelvis skolebesøk, markedsføring og nettverksbygging. Og klubbene må ha godt med treningstid og aller helst flere trenere for at tilbudet blir attraktivt. Da antas det at flere blir motivert for å starte opp og fortsette med idretten vår. Det er også viktig å få til felles arenaer som jentesamlinger og treningsleire i inn- og utland. Og det kreves kontinuerlig jobbing og ressurser for å få til dette. Dette er noen momenter Margo Olavsen, leder av B-72 svarte da hun ble stilt dette spørsmålet.

Resultater fra lagkampen mellom B-72 og KOBRA BTK

Resultater og spilleoppsett framover, se linken under:

https://bordtennis.no/seriespill/?avd=Dame

Her finner du nyheter fra seriespill

 

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping