Fjorårets seriemester Fornebu er storfavoritt. Foto: Ghassan Chaer
Fjorårets seriemester Fornebu er storfavoritt. Foto: Ghassan Chaer

Sitga-Ligaen Herrer: Klart for seriestart

Dagene blir kortere. Løvet faller fra trærne. Gradestokken kryper nedover. Man skulle tro det var en trist tid vi gikk i møte. Det ville det også vært om det ikke var for at Stiga-Ligaen, Bordtennis Norges flaggskip, starter førstkommende helg.

Våre beste spillere har stort sett hatt turneringspause siden mai/juni, og det er knyttet stor spenning til årets seriestart. Noen har riktignok fått prøvd seg i Fornebu Open og U21 EM, men majoriteten av spillerne har ikke målt krefter på en stund. Dette betyr at det ligger an til mange spennende oppgjør når de 19 første kampene av årets Stigaliga spilles på Fornebu, Jevnaker, og Lørenskog førstkommende helg.

Fornebu og Snarøya starter

Serien tjuvstarter torsdag 29. september med et lokaloppgjør mellom Fornebu og Snarøya. Fjorårets seriemester Fornebu er storfavoritt mot nyopprykkede Snarøya, men vi vet at Snarøya består av en god miks mellom sultne unggutter og rutinerte travere. Med sluttspillkampene i fjor friskt i minne, der det var opp mot 100 tilskuere, er det lov å håpe på god stemning i hallen, så møt opp kl 18.00 for å se Snarøyas innbitte kjemping mot favorittene Fornebu.

Favoritter til seriemestertittelen

I tillegg til Fornebu er det Laksevåg som utmerker seg som kandidat til seriemestertittelen. Otto Hatlebakks mannskap gikk på et knepent tap i finalen forrige sesong og er tydelig revansjelystne. Hampus Søderlund, som er kjent for å alltid gi 100% og aldri gi bort en eneste ball, er tilbake i laksevågdrakta. Sammen med fjorårets beste lagspiller, Jimmy Ojakangas, og bordtennispresident Christian Ibenfeldt skal han gi Fornebu kamp til døra.

Bak Fornebu og Laksevåg er det jevnt. De resterende lagene Fokus, Nidaros, B-72, Hardanger, Jevnaker og Snarøya kan alle gjøre det godt. Dagsformen vil avgjøre, i tillegg til hvilke spillere som hentes inn til de ulike kampene. Fokus og Nidaros kom til sluttspill i fjor og har nok planer om å gjøre det igjen. Spørsmålet er om vi får se overraskelser i serien. Kanskje kan B-72 med flere jenter på laget gjøre det godt?

Møt opp

Det som er sikkert, er at årets serie blir spennende, og det forventes mange spektakulære ballvekslinger. Alle lagene oppfordres til å streame kampene for å gi flest mulig mulighet til å nye god bordtennis. I tillegg er det gode publikumsfasiliteter i hallene kampene arrangeres, og dersom man har muligheten, anbefales det å møte opp fysisk.

For detaljer om helgens kamper se: Seriespill (bordtennis.no)

Presentasjon av STIGA-LIGAEN Herrer.pdf

Nyhetside for Seriespill

Aktuelle info for seriespill

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV