Bordtennis / Arrangementer / Seriespill / Seriespill nyheter 2021 - 2022 / Fornebu er vinnere av årets grunnserie
Borgar Haug, Fornebu BTK. Foto: Brage Titlestad
Borgar Haug, Fornebu BTK. Foto: Brage Titlestad

Fornebu er vinnere av årets grunnserie

Da Nidaros ankom hallen som første lag kl 0930 lørdag morgen strømmet det rolig klassisk musikk ut av høyttaleranlegget i Ullern flerbrukshall, og det lå med det an til en rolig helg. 2 dager og 14 lagkamper senere var fasiten en helt annen. Action fra morgen til kveld ga en verdig avslutning på årets grunnserie i Stiga ligaen.

Fornebu BTK.jpg

Grunnseriemester Fornebu BTK

Fornebu viste seg til slutt å være det beste laget i årets grunnserie. Det var knyttet stor spenning til toppoppgjøret mot Laksevåg. Laksevåg; mangeårig vinner av Stiga ligaen, ført frem av årets lagspiller Jimmy Ojakangas, mot fremadstormende Fornebu som for anledningen hentet regjerende norgesmester Borgar Haug hjem fra Sverige. Oppgjøret ble like spennende som det lå an til på papiret. Etter de fire første kampene sto det 2-2, etter blant annet en imponerende snuoperasjon av Jimmy Ojakangas mot Eskil Lindholm. I doublekampene var det derimot Fornebu som var best. 2 seiere, og 4-2 ledelse i lagkampen var et faktum. Laksevåg har kanskje noe å lære av Jevnaker og spesielt Olof Götestam, som i to av sine doublekamper slo spillere ranket over 1000 poeng høyere enn ham selv.

Olof, Jevnaker.jpg

Olof Götestam, Jevnaker BTK. Foto: Brage Titlestad

Etter doublekampen var det duket for et oppgjør mellom Norges to beste spillere. Haug mot Ojakangas. Rå kraft og hurtighet mot eksepsjonell ballfølelse, kontroll og taktikk. Til slutt trakk Borgar det lengste strået med seier 13-11 i avgjørende sett. Tilskuerne var nok lei seg for at det kun var best av 5 sett, for dette var virkelig en severdig kamp.
Laksevåg reduserte deretter til 3-5 etter Casper Strindbergs seier mot Sigurd Sørheim, men en bunnsolid Lars Rønneberg satte spikeren i kista mot Xavier Peral Parent og Fornebu kunne strekke armene i været og feire seieren i grunnserien.

I tillegg til kampen om 1. plassen var det flere andre spennende momenter denne seriehelgen. Kampen om den siste sluttspillplassen bak Fornebu, Laksevåg og Fokus, sto hovedsakelig mellom Hardanger og Nidaros. I oppgjøret som fant sted lørdag morgen ledet Hardanger 3-2 i lagkampen, og 2-1 og 7-3 i oppe-doublen før Nidaros snudde og utlignet til 3-3. De fire siste singelkampene var jevne, men Nidaros dro i land 3 av dem og kunne med det innkassere den siste sluttspillplassen.

Eiker BTK.jpg

Eiker BTK

I kampen om å unngå kvalifiseringsplassen knivet Eiker og Jevnaker til siste slutt. Eiker hadde denne helgen med seg deffen Paulius Gura fra Litauen. Etter godt spill lørdag fikk han søndag morgen en kommentar om at han så sterk og god ut. Paulius svarte på strak arm: «There’s no time to be weak when Putin is around.” Om det var et snev av galgenhumor i en ellers nitrist situasjon, eller et faktisk motto vites ikke, men faktum er at Paulius satte seg på flyet hjem med 8 av 8 seiere mot flere av Norges beste spillere. Dette holdt til å sikre fast plass i Stiga Ligaen også neste år, selv om Jevnaker ikke var langt unna, og tidvis glimret med storspill.

Fokus BTK.jpg

Fokus BTK

Et lag som har blitt lite omtalt i disse seriereferatene er Fokus. Denne sesongen har de hatt et sterkt lag bestående av en fin miks av unge, egenproduserte spillere som Alexander Klerck Fransson, Khai Noah Lam, Felix Thomassen og Noah Hovdenak, samt etter hvert erfarne Marcus Wærstad. Dette har gitt gode resultater og fra første serierunde har Fokus ligget trygt, og litt i ingenmannsland, på 3. plass. Det skal bli spennende å se om de kan ta steget opp i semifinalen og kjempe om en finaleplass.

Neste helg venter NM, og en drøy måned etter venter semifinalene i Stiga ligaen. Fornebu møter Nidaros, og Laksevåg møter Fokus. To spennende oppgjør som ikke er avgjort før siste ball er spilt. Her er det mye god bordtennis å glede seg til!

Her finner du nyheter fra seriespill

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping