Bordtennis / Regioner / Region Nord / Nyheter / Besøk til verdens nordligste bordtennisklubb
Svalbard.jpg

Besøk til verdens nordligste bordtennisklubb

Ikke visste vi, da vi bestilte flybilletter, at det var en Bordtennisklubb i Longyearbyen på Svalbard på 78 grader nord, men det var det: Svalbard Turns bordtennisgruppe, under ledelse av Ulf Kjelleberg. Og for en leder! Han må være Norges hyggeligste leder på alle måter, og som mang en leder på fastlandet ville ha mye å lære av.

Vi ble tatt imot på flyplassen av Ulf, som viste seg å kjenne hele Longyearbyen, virket det som.

Ulf, Adrian, Kristin, Ilka og Friad


To dager i uken er det bordtennistrening i idrettshallen, som var full av aktivitet med forskjellige idretter de kveldene vi var der. Som de fleste andre steder der oppe måtte alle ta av seg ytterskoene i gangen, og på med ev tøfler eller crocs som stod til disposisjon, eller egne innesko. Det virket som om alle de forskjellige idrettene trente side om side i fred og fordragelighet, og ville hverandre vel. En hyggelig stemning, med andre ord.



De velkjente, fargerike husene i Longyearbyen


Ulf hadde to bord tilgjengelig, og frammøte hadde variert litt i de årene han hadde drevet. Noen flytter, noen nye kommer etc. Ilka hadde tatt med en bag med utstyr, som det ble satt stor pris på. Kristin hadde også tatt med racketen (den begynner å bli antikvarisk..), så Ilka fikk trent litt mens vi var der, men også for at vi begge kunne spille litt med Svalbards spillere. Det er alltid fint med litt forandring på sparringfronten. Det var morro både for oss, og forhåpentligvis også for William, Tom Isak, Adrian, Friad og Ulf som vi traff denne kvelden. Mandag og onsdag hadde klubben trening, men Ulf klarte allikevel å ordne så Ilka fikk trene litt på en torsdag også, selv om det ikke var deres egentlige treningsdag.



Ulf, Adrian, Kristin, Ilka og Friad

I april er det idrettsturnering med 7 forskjellige idretter, deriblant bordtennis, som foregår i Barentsburg. Det er et stort høydepunkt når det er «landskamp» mot russerne. Turen dit foregår enten med snøscooter i 2-3 timer, eller båt, så det er litt av en ekspedisjon.



Nordlyset danset på himmelen fra morgen til kveld på onsdag

Under vårt opphold fikk vi bl.a. være med på en fantastisk snøscootertur til langt på kvelden i drøye 3 mil, susende på hver vår scooter under stjernehimmelen og mens nordlyset danset over oss, og for det vi vet mens isbjørnen kanskje lusket like bortenfor oss.. Geværet var alltid klart i tilfelle.

En magisk formiddagstur med hundeslede innover dalen i et fantastisk rosa-lilla lys, som visstnok bare dukket opp en gang i året eller sjeldnere, fikk vi også være med på. Det kunne ikke bli bedre.



Vi var så heldige å få med oss «rosa himmel»-fenomenet på hundesledetur gjennom Bolterdalen!

Ulf guidet oss rundt og forklarte alt som er verdt å vite om Longyearbyen. En uforglemmelig tur på alle måter – veldig mye takket være bordtennisklubbens alltid blide og hyggelige Ulf. 

Ilka og Kristin på hver sin snøscooter, sammen med Ulf til høyre.

 

Vi lengter tilbake allerede !

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping