Bordtennis / Nyheter / 2024 / Tommy til finalen!
Bilde: Alexander Eriksson / Team Norway
Bilde: Alexander Eriksson / Team Norway

Tommy til finalen!

Tommy er i en ny PL finale , 12 år etter London - vi husker hvordan det gikk. Og som om det ikke var nok vant Aida sin kvartfinale på bordet ved siden av 11-9 i avgjørende. God støtte var det også på tribunen: begge har familien til stede og fikk i dag hjelp av både kronprinsen, NIF/OLT-delegasjonen med idrettspresidenten i spissen og den «nøytrale» ITTF presidenten.

Festen fortsetter altså her nede i Paris. Vi har sett Tommy spille bra før, men kanskje ikke så feilfritt som vi ble vitne til i dagens semifinale. Solid i alle spillets faser og virket å ha full kontroll på alt som foregikk på bordet. 

Kun i 2.sett ble det spennende da han kom under 7-10. Men han snudde mesterlig og gav aldri sin tyrkiske motstander (Ozturk) noen sjanse til å komme inn igjen i kampen (noe han klarte i kvartfinalen mot storfavoritten Baus - der lå han under 0-2, men snudde til 3-2). Seier 3-0! Tommy er i form og virket allerede rett etter semien klar for ny kamp i kveld. Vi har troen! 

Aida gjorde det litt mer spennende for oss: kom under både 0-1 og 1-2, men snudde til 3-2 og altså 11-9 i siste. Virket å slite litt med servereturene. Men i spillet serverte hun noen riktige godbiter mot en god japaner (Tomono) som hun før dagens match hadde 1-1 i kvote mot. 

Finalen spilles kl 20.45 i kveld mot Cheng fra Taiwan. Aida spiller mot Wolf på fredag. 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping