Bordtennis / Nyheter / 2024 / Tommy Paralympisk mester!
Bilde: Alexander Eriksson / Team Norway
Bilde: Alexander Eriksson / Team Norway

Tommy Paralympisk mester!

Vår egen levende legende, Tommy Urhaug, har gjort det igjen: Paralympisk mester, 12 år etter London!

I en triller av en finale vant vår mann 11-9 i avgjørende sett. I motsetning til semifinalen tidligere på dagen, der Tommy spilte nærmest feilfritt, lugget det litt mer i finalen. Cheng fra Taiwan ble ingen kasteball, men Tommy kjempet godt og holdt seg inne i matchen. Cheng har vunnet det meste han har stilt opp i dette året, og innbyrdes stod det 2-2 mellom dem. 

Med en fantastisk ramme og et høylytt publikum, fikk Tommy dem gradvis over på sin side. «Allez Tommy» runget i hallen ut over i 5.settet. Tommy var den klart beste offensive spilleren av de to, men til gjengjeld var den jevngamle Cheng fryktelig god i forsvar. Franskmennene på tribunen lot seg tydeligvis begeistre mest av Tommy sitt spill. 

I tillegg til nye fans var både familie, kronprinsen, det norske støtteapparatet og hele NIF/OLT- delegasjonen på plass. Det var få tørre øyne i forsamlingen og det var tydelig at også hovedpersonen selv kjente litt på følelsene etter at matcheballen, som forøvrig var matchens beste ball, ble avgjordt. 

Et spesielt øyeblikk for en spesiell mann og utøver. Takk igjen Tommy! 

 

Og vi er ikke ferdig i Paris…

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping