Bordtennis / Nyheter / 2024 / Tøffe kamper for nordmennene i Roma
Foto: Brage Titlestad og Helge N. Olsen, NBTF.
Foto: Brage Titlestad og Helge N. Olsen, NBTF.

Tøffe kamper for nordmennene i Roma

Norske veteranspillere har markert seg godt i internasjonale mesterskap de siste årene. I Rimini i 2022 ble Pål Guttormsen Europa-mester i double med en armensk makker, og året etter ble han dobbelt verdensmester i Oman i single og mix. I EM i Sandefjord ble Marianne Blikken og Sonja Rasmussen Europa-mestere i double, og norske spillere har også tatt flere sølv og bronsemedaljer i veteran-mesterskap.

Lobben.jpg

I Roma deltar Norge med i underkant av 50 spillere i det som er tidenes største bordtenniskonkurranse, med hele 6100 spillere totalt. Av norske deltakere har vi travere som alltid er med, som Pål Guttormsen, Gina Hundven og Bente Ulstein, men også de som har børstet støv av racketen de siste åra som Frode Grini, Lobben-familien og Stine Haga. Dette viser at veteran-EM i Sandefjord aktiviserte flere spillere som nå bidrar i norsk bordtennis igjen.

Det var mange av de norske som tok seg videre fra gruppespillet i single mandag, og i double og mix tirsdag. Onsdag var det som vanlig hviledag i veteranmesterskap. Noen av de norske spillerne trente litt, men mange benyttet muligheten til å oppleve severdigheter som Fontana di Trevi, Colosseum og Pantheon.

Torsdag gikk sluttspillet i single, og i første runde der var det mange nordmenn som vant, mens det ble langt tøffere i andre sluttspillrunde, der de fleste norske røyk ut.

Dag Andreas Tverrvåg, Pål Guttormsen og John Grahl Madsen var spillere som tok hjem tette fem-settere. Det samme gjorde Shahram Yalda og Victor Horgen. Guttormsen som er regjerende mester, og en av de norske vi hadde størst forhåpninger til, røyk imidlertid i strake sett mot en kanadier i 32.delsfinalen. Harry Nilsen tapte 2-3 i 64.dels, mens Grahl-Madsen tapte i samme runde som Pål.

Frode Grini ga knapt fra seg poeng i gruppespillet, og kom enkelt gjennom de første sluttspillrundene også. Knut Hellik Kvale møtte broren til OL-klare Daniel Habesohn i 64.dels og tapte der i strake sett. Terje Herting som spilte veldig godt i Las Vegas i VM i 2018, tok også denne gang flere kamper i sluttspillet. Det gjorde også Magnus Vikstrøm, årets lagspiller i 1. divisjon.

Gina.jpg

Gina Hundven hadde små problemer i de første sluttspillrundene. Hun tok som kjent medalje i Oman-VM. Aida Pezer spilte også veldig sterkt. Imidlertid tapte både Pezer og Hundven i 32. dels.

Damer Single 35 - Stine Haga, Klemetsrud IL.jpg

Frode Grini tapte i 16. dels etter å ha ledet 2-0 i sett. Dette betyr at den eneste norske spilleren som er med i single på lørdag er Stine Haga. Hun har spilt veldig solid gjennom hele mesterskapet, og møter kanadisk motstand i 8. dels kl. 10.30 lørdag.

I double har Pål Guttormsen og Per Heie tatt seg til lillekvarten der de møter Gøran Aldvik og Ulf Ununger fra Sverige. Aldvik er en spiller Pål kjenner godt. De har spilt både med og mot hverandre tidligere. Denne kampen går lørdag kl. 14 på bord 1, og vil derfor trolig kunne ses på Facebook. Litt seinere samme dag skal også Frode Grini og Victor Horgen spille åttedels, mot dansk-tysk motstand.

Det betyr at Norge fortsatt har medaljesjanser i masters-VM som det nå heter.

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping