Bordtennis / Nyheter / 2024 / Stiga-Ligaen: Avgjøres kampen om den siste sluttspillplassen?
Foto: NBTF
Foto: NBTF

Stiga-Ligaen: Avgjøres kampen om den siste sluttspillplassen?

Etter at alle lag har spilt 7 kamper er det noen tydelige mønstre å se. Laksevåg, Fornebu og Fokus er i toppen av tabellen, Notodden og Trondheim befinner seg i bunnen, og Jevnaker, Nidaros og Snarøya kjemper om den fjerde og siste sluttspillplassen. Denne helgen spiller Jevnaker mot Snarøya og Nidaros, og har med det mulighet til å sette spikeren i kista, da de leder med henholdsvis 1 og 2 poeng på Nidaros og Snarøya per nå.

Parademarsj for Laksevåg

Laksevåg står uten poengtap i årets sesong. Denne helgen møter de Trondheim, Snarøya, Nidaros og Fokus, og mye tyder på at seiersrekken skal forlenges selv om Fokus, på sitt beste, har et godt lag. Spørsmålet er hva som skjer i sluttspillet. Klarer Fornebu å overraske Otto Hatlebakks mannskap som kun har tapt 5 singlekamper i løpet av sesongen?

Trondheim og Notodden i fare for nedrykk

At det er Trondheim og Notodden som ender nederst på tabellen er svært sannsynlig. Notodden kan ha en teoretisk mulighet til å klatre dersom de har med sin beste spiller Piotr Chodorski de to siste seriehelgene, men selv om de har det, er veien til trygg plass svært lang. Begge lagene har 5 poeng og kampen dem imellom søndag morgen vil sannsynligvis bli avgjørende for hvilket lag som rykker rett ned, og hvilket lag som får spille kvalifisering.

Spennende kamp om den siste sluttspillplassen

Som nevnt i innledningen, er den største spenningen denne helgen knyttet til den siste sluttspillplassen. Jevnaker tok en noe overraskende seier mot Nidaros sist serierunde og ligger derfor foran både Nidaros og Snarøya på tabellen – selv om de måtte gi bort et poeng til nettopp Snarøya. Det blir jevne kamper og vanskelig å spå utfallet av kampen om den siste sluttspillplassen. Også Snarøya har en reell mulighet dersom de spiller godt.

Her finner du nyheter fra seriespill

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping