Bordtennis / Nyheter / 2024 / Stiga-ligaem: Dramatisk kamp om den siste sluttspillplassen
Foto: NBTF
Foto: NBTF

Stiga-ligaem: Dramatisk kamp om den siste sluttspillplassen

Som ventet var det kampen om den siste sluttspillplassen som var mest spennende denne helgen. Laksevåg, Fornebu og Fokus har sikret seg det tre øverste plassene på tabellen, og Trondheim ligger an til nedrykk. Notodden ligger an til kvalifisering, mens Jevnaker, Nidaros og Snarøya alle har mulighet til å kapre fjerdeplassen

Lørdag gikk Jevnakers vei

Kampen det var knyttet mest spenning til denne helga var Jevnaker mot Nidaros. Etter seieren mot Nidaros på hjemmebane, kunne Jevnaker langt på vei sette spikeren i kista og sikre sluttspillplassen dersom de tok poeng mot Nidaros igjen. Oppgjøret ble meget jevnt, og lagene fulgte hverandre hele veien.  1-1 etter de første singlene, 2-2 før double, 3-3 etter double, 4-4 før de siste to singlene. Sluttresultatet ble 5-5 noe som ikke kan betegnes som noe annet enn et rettferdig resultat, selv om Petter Fleischer (Nidaros) hadde matchball mot Peder Hedram (Jevnaker) og Terje Herting (Jevnaker) spilte en uhyre jevn femsetter mot Magnus Bolstad Holm (Nidaros).
Jevnaker jublet på 5-5 og tenkte kanskje at sluttspillet var sikret.

Snarøya imponerte på søndag

Jevnakers jubel skulle vise seg å få motbør fra uventet hold, da Snarøyas unge fremadstormende lag satte dem på plass hele 6-3 i søndagens første kamp. Nidaros satte nesten sushibitene i halsen da resultatene ble publisert, og med det var det på nytt spenning i årets Stiga-Liga.
6-3 seieren mot Jevnaker kan betegnes som en aldri så liten bragd av Snarøya, og spesielt Flaaten og Lunds (Snarøya) doubleseier mot Eriksson og Hedram (Jevnaker) og Lunds seier mot Hedram var spesielt imponerende.

Alt avgjøres i mars

09. og 10. mars møtes Nidaros, Snarøya, Fokus og Trondheim i Trondheim, og Laksevåg, Fornebu, Jevnaker og Notodden møtes i Bergen. Status etter 11 av 14 spilte lagkamper er at Jevnaker har 10 poeng, Nidaros har 9 poeng og Snarøya har 8 poeng. Tar man kampprogrammet i betraktning er det Nidaros som ligger best an. Med seier mot Trondheim og Snarøya er plassen sikret uten hjelp fra andre lag, gitt at noe helt uventet ikke skjer. Uventede resultater kan derimot skje og vi står ikke med fasit i hånd før 10. mars.

Her finner du nyheter fra seriespill

 

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping