Bordtennis / Nyheter / 2024 / Stiga-liga for herrer: Grunnserien avgjøres
Foto: NBTF
Foto: NBTF

Stiga-liga for herrer: Grunnserien avgjøres

Stiga-ligaen går mot slutten. Mye er allerede avgjort, men noen usikkerhetsmomenter gjenstår. Hvem vinner grunnserien? Hvem får den siste sluttspillplassen? Hvem må spille kvalifisering for å beholde plassen? I løpet av helgen får vi alle svarene.

Laksevåg eller Fornebu vinner grunnserien

I årets serie har Laksevåg og Fornebu vært suverene. Laksevåg har ikke tapt en eneste kamp og Fornebu har kun mot Laksevåg. Hvem av disse lagene som vinner grunnserien avgjøres på søndag da de møter hverandre. Lagens første oppgjør i årets sesong endte noe overraskende hele 6-2 til Laksevåg, og det blir spennende å se om Laksevåg kan være like suverene denne gangen.

Kan Notodden overraske?

Notodden har hatt en vanskelig første sesong i Stiga-ligaen. Etter uavgjortresultatet mot Trondheim i første serierunde ble det tre tap på hjemmebane andre serierunde. Mye talte for at det skulle bli en kamp mot Trondheim for å unngå sisteplassen, men forrige serierunde klarte Notodden å reise kjerringa. 2 uavgjorte kamper mot henholdsvis Fokus og Snarøya, samt en solid seier mot Trondheim brakte Notodden et godt stykke opp fra bunnplassen. Å komme opp til den sikre sjetteplassen blir imidlertid svært vanskelig da de møter Fornebu, Laksevåg og Jevnaker, samtidig som de sannsynligvis er avhengige av 3 seire.

Kampen om den siste sluttspillplassen er åpen

Nidaros, Jevnaker og Snarøya. Tre lag som øyner håp om å bli med Laksevåg, Fornebu og Fokus til sluttspillet. Jevnaker ligger per dags dato 1 poeng over Nidaros, som igjen ligger 1 poeng over Snarøya. Jevnaker har det vanskeligste kampprogrammet og får sannsynligvis kun med seg poeng fra kampen mot Notodden. Snarøya og Nidaros har på sin side et lettere kampprogram der de både møter Trondheim og hverandre. Nidaros er med det en svak favoritt til å ta den siste sluttspillplassen, men alle kamper er åpne og ingenting kommer til å være avklart før siste ball er spilt på søndag.

Her finner du nyheter fra seriespill

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping