Bordtennis / Nyheter / 2024 / Sølv til Aida på PL’s siste dag
Foto: NTB
Foto: NTB

Sølv til Aida på PL’s siste dag

Det ble tap i finalen for kinesiske Huang, men Aida vant sølvet. Etter gårsdagens maktdemonstrasjon i semifinalen hadde vi troen før finalen.

På tribunen kunne deler av den svenske kongefamilien ((dronning Silvia og kronprinsesse Viktoria) og de fleste gjenværende fra NIF/OLT med idrettspresidenten i spissen, tidlig konstatere at dette ble for tøft denne gangen. 

 

I tillegg til en svært velspillende motstander, ble det langt flere feil på Aida i finalen. En litt trå start på 1.sett endte også med et klart tap: 4-11. Bedre ble det i 2.settet og Aida kjempet seg til en sett-ball på 10-9. Dessverre endte det 10-12, og et potensielt endring i momentum gikk tapt. 

 

Det førte tydeligvis også til at Huang slapp seg skikkelig løs i siste settet. Først på 0-7 fikk Aida sitt første poeng, og spilte egentlig ganske bra herfra og ut settet. Det ble likevel tap 6-11. 

 

Etter kvartfinale i sine 2 første PL, semifinale i sitt 3. og nå altså finaleplass, går det bare en vei…. Tør vi tenke på Los Angeles? 

 

Med et gull, et sølv og en bronse vil PL i Paris gå inn i historiebøkene som det hittil største vi har opplevd i norsk bordtennis. Med en fantastisk ramme og full hall gjennom hele mesterskapet, var det en utrolig opplevelse å følge den norske gjengen. En stor takk til Tommy, Aida, Merethe, Nora, Jenny, Jan, Marcus, Marthe, Joachim, klubbtrenerne og alle andre som har bidratt! 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping