Bordtennis / Nyheter / 2024 / Sluttspillet i Stiga-ligaen for herrer: Spennende kamper både lørdag og søndag!
Foto: NBTF
Foto: NBTF

Sluttspillet i Stiga-ligaen for herrer: Spennende kamper både lørdag og søndag!

Bordtennisen er inne i en fantastisk tid. På den internasjonale scenen utklasset Ma Long resten av verdenseliten i World cup i Macao for ca to uker siden, og la med det muligens til rette for sitt tredje OL-gull. På den hjemlige scenen står sluttspillet i Stiga-ligaen for tur med interessante kamper både lørdag og søndag.

Laksevåg møter Fokus i Bergen

Laksevåg var overlegne i årets grunnserie, og har derfor hjemmebanefordel i semifinalen, der de møter Fokus bordtennisklubb som tar turen over fjellet. Fokus må nok avfinne seg med et underdog-stempel, men anført av Khai Lam og Geir Erlandsen skal de ikke avskrives. Khai overbeviste stort i NM der han meget overraskende slo Laksevågs Jimmy Ojakangas, og alt kan skje dersom Khai klarer å spille på samme nivå i lørdagens kamp.

Undertegnede tror derimot at Laksevåg klarer å fortsette seiersrekken fra grunnserien, og spår en 5-2 seier til Laksevåg

Fornebu møter Jevnaker i Fornebuhallen

Den andre semifinalen spilles mellom Fornebu og Jevnaker. I grunnserien var Jevnaker nære på å ta poeng fra Fornebu ved to anledninger, men de fikk det ikke til. Lørdagens kamp blir meget spennende da Jevnaker sannsynligvis stiller med to sterke svensker, mens Fornebu stiller med et veldig jevnt lag. Det er godt mulig at Jevnakers svensker vinner sine kamper både oppe og nede, mens Fornebu vinner resten. Da vil i så fall double bli avgjørende, og der er det helt åpent. Et slikt resultat i kampen betinger at Jevnaker stiller med sine beste svensker, men det er godt mulig.

Undertegnede tror derimot at Fornebu er godt forberedt og drar hjem seieren med 5-3.

 

Finale

Finalen spilles førstkommende søndag og spillested avhenger av hvem som vinner semifinalene. Sannsynligvis vinner Laksevåg og Fornebu sine semifinaler, og da vil det bli en reprise av fjorårets finale, der den eneste forskjellen er at kampen går i Bergen og ikke på Fornebu. Selv om begge lag er svekket sammenlignet med fjoråret (Laksevåg mangler Simon Berglund og Fornebu mangler Borgar Haug) vil det etter alle solemerker bli en velspilt finale mellom to lag som er sultne på seier.

Hvem som trekker det lengste strået er vanskelig å spå, men magefølelsen sier at Laksevåg tar seieren hjem med knappest mulig margin 5-4.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping