Bordtennis / Nyheter / 2024 / Skjebneuke for Borgar Haug og Borussia Düsseldorf
Foto: Borussia Düsseldorf
Foto: Borussia Düsseldorf

Skjebneuke for Borgar Haug og Borussia Düsseldorf

Borgar Haug og Borussia Düsseldorf går spennende dager i møte, som vil avgjøre om det blir sluttspill på dem denne sesongen. Klubben satser hardt på å ta enda en trippel. Cupen har de allerede vunnet i år, men ambisjonene er å stikke av med serien og Champions League i tillegg. Dette har de faktisk gjort hele fire ganger, en storeslem ingen andre idrettsklubber i Tyskland har prestert.

Søndag 17. mars skal laget ut på ARAG Center Court for å møte TSV Bad Königshofen. Det var mot nettopp denne klubben Borgar fikk sin debut i Bundesliga, med seier mot Bastian Steger. Kampen er ekstra viktig siden Düsseldorf møter laget som ligger på plassen under dem på tabellen, og seier er viktig for å holde topp 2 i ligaen. Kampen er utsolgt for lenge siden, med billettpriser opp til 65 euro, noe som viser interessen for bordtennis i Tyskland.

Onsdag 20. mars er det ny hjemmekamp mot FSV Mainz 05. I denne kampen er Borussia Düsseldorf storfavoritter. Mainz får ikke fornyet lisens i 1. Bundesliga. Det er strenge krav til økonomi og andre forhold for å få lisens, og dette klarer altså ikke Mainz å oppfylle for neste sesong.

Borussia Düsseldorf åpnet sesongen knallsterkt med seier i de ni første seriekampene. Deretter startet en formdupp som begynte i romjula med tap mot erkerivalen Saarbrücken, som de hadde slått i nesten ti Bundesliga-oppgjør på rad. Det ble to tap til på rappen, noe som er helt unormalt for et så sterkt lag som Borussia Düsseldorf. Så ble det 3-0-seire mot Mulhausen og Werder Bremen, før det ble et 0-3-tap mot Grünwettersbach. Sportsdirektør Andreas Preuss uttalte at han ikke kunne huske sist de tapte en kamp 0-3.

Det er derfor viktig å komme i vinnersporet igjen. Borgar og Kay Stumper har fått trent godt, mens de fire klubbkameratene deres har vært og spilt WTT Smash i Singapore, årets kanskje mest prestisjefylte stevne individuelt. Her har de gjort det uvanlig godt. 43-årige Timo Boll nådde kvartfinalen etter å ha slått ut Lin Shidong og klubbkamerat Anton Källberg. I kvarten tapte han knepent mot Liang Jingkun.

En annen av Borgars lagkamerater, Sharath Kamal Achanta, nådde også kvartfinalen der det riktignok ble tap mot Felix Lebrun, som har inntatt den absolutte verdenstoppen. Achanta slo blant annet Darko Jorgic på veien. Også Dang Qui spilte seg fram til kvartfinalen, der det ble stopp mot Wang Chuqin. Tre av åtte kvartfinalister var altså lagkamerater med Borgar, og den fjerde, Anton Källberg var i semifinalen i double. Det sier litt om hvilket treningsmiljø Borgar har i Düsseldorf.

Det blir spennende å se om den lange reisen tilbake fra Singapore spiller inn på prestasjonene til laget.

I Champions League er Borussia Düsseldorf allerede klar for Final Four. Dette spilles 31. mars og 1. april i Saarbrücken, og tre av fire semifinalister er tyske lag.

Det er betryggende at Borgar har fått fornøyet kontrakten med Europas førende bordtennisklubb. Dette er en stor fordel også for landslaget, og han bringer mye kompetanse inn i et ungt landslag som håper å kvalifisere seg til lag-VM i London i 2026, hundreårsjubileet for det første verdensmesterskapet i bordtennis.

Borgar Haug er på ei veldig eksklusiv liste over nordmenn som har spilt i 1. Bundesliga i Tyskland. Tidligere har Øyvind Aas, Geir Erlandsen og Raymond Gonzales spilt i Europas hardeste bordtennisliga.

Øyvind Aas spilte for TTV Gönnern som vant Champions League to ganger på rad mens han spilte for klubben, i 2004-05 og 2005-06. Begge titlene kom etter finaleseire mot belgiske Charleroi, som den gang var Europas førende lag, med blant andre Saive og Samsonov. Aas fikk for få kamper til å bli Champions League-mester, men han var med på alle reisene.

Geir Erlandsen spilte for Ochsenhausen som var regjerende seriemester da han kom til klubben. I hans første sesong i klubben endte laget på tredjeplass. Raymond Gonzales spilte for Hertha Berlin. Kenneth Strøm var to sesonger på et bundesliga-lag, men han fikk ikke kamper i øverste liga. Med seriemesterskap eller Champions League-gull blir derfor Borgar historisk som den første som vinner et trofe for en tysk toppklubb.
Geir Erlandsen har også spilt på Lubeck sammen med Istvan Moldovas.

Følg med på bordtennis.no med oppdateringer, kampreferat og artikler om Borgars proffliv i Tyskland!

 

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping