Bordtennis / Nyheter / 2024 / Skjebnehelg i seriespillet
Foto: NBTF
Foto: NBTF

Skjebnehelg i seriespillet

Denne helga tar Bodø BTK imot hele 20 serielag, i det som blir den største serierunden som noen gang er spilt i Nord-Norge.

Alle lagene i 1.divisjon, 2.divisjon avd. B og 3.divisjon avd. G skal spille i det som altså blir tidenes massemønstring for serielag fra Tromsø i nord til Lia i sør.

Bodø BTK med arrangementssjef Espen Wiik og overdommer Sigbjørn Skjerpen i spissen, lover ei helg fullspekket med bordtennis i to haller, og med den kvaliteten på arrangementet som Bodø BTK er blir kjent for i bordtennis-Norge.

Arrangørklubben satser som vanlig på å være god på resultatservice og å ha dommere tilgjengelig.

I 1.divisjon skal det altså avgjøres hvem som får gleden av å spille i vår øverste divisjon neste sesong. Her leder nå Kjelsås, men kun med målforskjell mot Harestua. Både Fornebu 2 og Lia har heng på lederlagene og er kun ett poeng bak. Fokus 2 er ett poeng bak der igjen, noe som betyr at ingenting er avgjort, og kanskje vet vi ikke før aller siste lagkamp er spilt, hvem som rykker opp til den gjeve Stiga-ligaen.

Under streken ligger Husøy og Foynland vanskelig til i bunnen, mens Bodø BTK er nest sist. Trener Andreas Wiik er tydelig på at klubben skal gjøre alt for å holde plassen i 1.divisjon, og på hjemmebane håper de på sin beste seriehelg denne sesongen. Hele laget er skadefritt, og de stiller sterkere enn de tidligere helgene. B-72 ligger derfor utsatt til på plassen over Bodø, men Sindre Åteigens gutter vil nok heller ikke gi seg uten sverdslag.

I 2.divisjon avd. B står kampen om opprykk mellom Trondheim 2 og Sarpsborg, der kun ett poeng skiller dem. Her vil det nok være avgjørende hvilke lag begge klubbene stiller med for hvem som rykker opp.

Klemetsrud og Bodø 2 ligger under streken, men Fokus 3 har bare ett poeng mer enn den rivaliserende Oslo-klubben.

I 3.divisjon avg. G  ligger Bodø 3 og Kanebogen likt før den siste seriehelga. Bodø satser alt på å vinne, for å sikre spill i 2.divisjon neste sesong hvis Bodø 2 rykker ned, men i Harstad har nok Kanebogens trener Dagfinn Kristiansen også planer om å vise at de er best i denne nord-norske avdelinga.

Med andre ord er ingenting avgjort før siste seriehelg. Det blir svært spennende dager i Bodø for å se hvem som tar turen opp i Stiga-ligaen, 1.divisjon og 2.divisjon, og hvem som reiser hjem med et bittert nedrykk i bagasjen.

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping