Bordtennis / Nyheter / 2024 / President Ibenfeldt avgjorde sluttspillfinalen for Laksevåg
Foto: Brage Titlestad, NBTF.
Foto: Brage Titlestad, NBTF.

President Ibenfeldt avgjorde sluttspillfinalen for Laksevåg

Som ventet ble det en meget spennende finale som gikk av stabelen i Fyllingen idrettshall. Laksevåg og Fornebu fulgte hverandre til døra, og til slutt var det president Ibenfeldt som, noe overraskende, sikret seieren for Laksevåg.

Kampen startet i Fornebus favør. Lars Rønneberg sikret en forventet seier mot Christian Ibenfeldt, mens mer overraskende var det at Eskil Lindholm slo Jimmy Ojakangas. Dette var som en nøkkelkamp å regne for Fornebu, og med en 2-0 ledelse var mulighetene til stede for en Fornebu-seier.

I de to neste kampene fikk Laksevågs svensker vist seg frem. Max Hedbom slo Alexander Klerck Fransson og Dennis Larsson slo Finn Vetvik. På forhånd var dette to relativt åpne kamper, selv om laksevågspillerne var små favoritter i begge. 2-2 i lagkampen og like langt.

Laksevåg laget.jpg

Doublekampen var kanskje den viktigste enkeltkampen denne søndags ettermiddagen. Ojakangas og Hedbom fra Laksevåg mot Lindholm og Klerck Fransson fra Fornebu. Lagene fulgte hverandre som skygger og kampen ble ikke avgjort før på stillingen 12-10 i avgjørende sett. Da var det Laksevåg som kunne juble, både for doubleseier og for ledelse i lagkampen 3-2.

Neste kamp ut var Ojakangas mot Klerck Fransson og Hedbom mot Lindholm. Ojakangas mot Klerck Fransson ble en spennende kamp, og endte som de siste oppgjørene dem imellom har gjort, med seier til Klerck Fransson. Lindholm mot Hedbom ble ikke like jevnt. Hedbom bommet lite og kunne juble for fortsatt laksevågledelse i lagkampen; 4-3.

De siste kampene for dagen var Larsson mot Rønneberg og Ibenfeldt mot Vetvik. Larsson spilte seg frem til 2 matchballer, men klarte ikke å sette spikeren i kista. Rønnebergs rutine trumfet ungdommelig pågangsmot, og Fornebu utlignet til 4-4 i lagkampen. På dette tidspunktet ville nok de fleste tippet at kampen skulle gå i Fornebus favør. Vetvik er ranket som nummer 11 i Norge, mens Ibenfeldt er ranket som nummer 20. Vetvik hadde også vunnet alle de 5 oppgjørene dem imellom før denne kampen. Det skulle derimot vise seg å bli et annet utfall enn ventet. Ibenfeldt dro i land seieren med 3-1, og Laksevåg kunne atter en gang løfte stiga-liga-troféet.

Vi gratulerer Laksevåg med seieren!

Vinner Laksevåg.jpg

Sølvvinner Fornebu BTK.jpg

imagedtcta.png

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping