Bordtennis / Nyheter / 2024 / Paralympics nærmer seg
Foto: Kristin Bentdal Larsen
Foto: Kristin Bentdal Larsen

Paralympics nærmer seg

De fleste har de fantastiske olympiske lekene i Paris friskt i minne, og nå kan vi se fram til mer toppbordtennis når Paralympics begynner om vel ei uke.

Norge har stolte tradisjoner i parabordtennis, med en rekke internasjonale gull og medaljer. Tommy Urhaugs PL-gull i London troner naturligvis øverst, og vi har store forhåpninger om edelt metall i Paris også.

Bordtennis-konkurransene i Paris blir litt annerledes enn for tidligere paralympiske og olympiske leker. Kampene spilles i best av fem sett, men nytt denne ganger er at det spilles double, og det med tennisregler, en spiller kan få flere slag etter hverandre. Dette gjelder kun i de sittende klassene. Det spilles ikke puljespill innledningsvis som tidligere, men rent cupspill fra start.

Paralympics begynner med double og mix, mens single-klassene starter 1. september. I Single spilles det elleve klasser for menn og ti for kvinner. 277 utøvere skal konkurrere om medalene i bordtennis. De norske håpene er Tommy Urhaug, Aida Husic Dahlen, Nora Korneliussen, Jenny Helene Slettum og Merethe Tveiten. En paralympisk tropp der 80 prosent er kvinner, slik tilfellet er for norske bordtennisutøvere, er i internasjonal målestokk sensasjonelt. Jan Bergersen, Marcus Sjøberg og Marthe Grutle Aasebø skal lede våre utøvere i Paris. I tillegg er Joachim Sørensen med som fysio i regi av Olympiatoppen og bidrar inn mot bordtennisgruppen der det er behov.

Åpningsseremonien for Paralympics vil avholdes på Champs-Elysees og Place de la Concorde. Bordtenniskonkurransene spilles i South Paris Arena, der Truls Möregårdh og Fan Zhendong var blant de som herjet for kort tid siden. Dette komplekset ble bygget til verdensutstillinga i 1923.

Følg med på Paralympics fra 28. august på NRK1 og i NRK-appen!

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping