Bordtennis / Nyheter / 2024 / Paralympics: Aida Dahlen - til Paris for å vinne
Bilde: ITTFWorld
Bilde: ITTFWorld

Paralympics: Aida Dahlen - til Paris for å vinne

Like før avreise til Paris fikk vi fatt i Aida Dahlen, vår stjernespiller. Aida var opptatt med å bli ferdig med pakkingen, og gleder seg til å spille sitt største mesterskap siden Tokyo. Hun er fortsatt ranket som nummer 1 i verden i både single og double.

Aida, siden Tokyo har det jo skjedd mye i livet ditt. Du har gått inn i ei fulltids-stilling i idrettskretsen. Hvordan har det vært å kombinere det med toppidrettssatsing?

-Det har blitt litt reduksjon i treningen, men det har også vært perioder der jeg har fått økt treningsdosene. Det har vært mye å sette seg inn i med ny jobb, men arbeidsgiveren har også vært fleksibel slik at jeg har fått trent.

Jeg syns vel at din arbeidsgiver bør se verdien av å ha en deltaker i Paralympics?

-Absolutt! De syns det er stor stas, så de har vært veldig greie.

Trening er en ting, men hvordan har det blitt med matching gjennom sommeren?

-Jeg har vært på treningssamlinger i utlandet, og det var veldig bra å delta i NETU i Riga forrige helg. Her fikk jeg en del svar på spillet mitt, og hva jeg må justere.

Du har med din toppranking og alle dine medaljer fra tidligere, blitt en veldig profilert utøver i media. Du er en av de mest kjente utøverne som skal til Paris. Jeg har også hørt folk snakke om deg på gata i Montenegro. Gjør all denne oppmerksomheten deg stresset, eller er det bare inspirerende?

-Jeg føler ikke på noe press. Jeg syns det er kult å være nummer 1 på verdensrankingen, men det betyr ikke at resultatet blir slik. Jobben må fortsatt gjøres. Man må prestere når de store mesterskapene slås i gang. Det er gøy at folk følger med på hva vi gjør og heier på oss.

Hvilke utøvere ser du på som dine tøffeste utfordrere når du skal spille i South Paris Arena?

-Den kinesiske spilleren Wenjuan Huang har jeg ikke slått. Så er det noen nye spillere jeg ikke har møtt enda, som kan bli interessant.

Vi har snakket med dine lagkamerater om hva Olympiatoppen og NBTF har betydd for sin satsing. Hva vil du si om det?

-Olympiatoppen og NBTF har vært viktige bidragsytere for min satsing. Det var veldig positivt at OLT økte stipendene i år. Det har hjulpet på satsingen.

Du spiller både single og double i Paris. Det blir hektiske dager?

Det blir ikke så veldig hektisk. Vi starter med double den 29. august og singel begynner den 3. september for min del. Så får vi se hvor langt jeg kommer meg. Det blir en gøy opplevelse uansett.

Så er det et spørsmål jeg må stille deg også: Du har fått deg sivil jobb nå, vinner du i Paris blir det da fortsatt toppidrettssatsing?

-Her er det mye som i så fall skal falle på plass. Jeg har en fleksibel arbeidsgiver, og det hjelper. Slik sett kan jeg kombinere jobb og satsing. Dette er en sak jeg tar med NBTF.

Vi ønsker Aida og lagkameratene lykke til i Paralympics, og oppfordrer alle til å følge med på NRK1.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping