Bordtennis / Nyheter / 2024 / Oppsummering lag-EM
Foto: Morten Kjølsø, NBTF
Foto: Morten Kjølsø, NBTF

Oppsummering lag-EM

Lagdelen av EM er over og vi fikk 4 ulike nasjoner som gikk til topps: Frankrike (damer junior), Romania (herrer junior), Tyskland (kadet jenter) og Italia (kadet gutter). De norske lagene havnet litt lenger ned på resultatlisten:

Best resultatmessig gikk det ikke helt overraskende med herre junior laget med en 21.plass. Marcus Sjøberg: Målet var å kjempe om et opprykk til A-gruppen (topp 16), noe som absolutt var realistisk. Det ble imidlertid litt stang ut for gutta i avgjørende øyeblikk: matchball til 3-0 over Hellas ble til 2-3 tap, og sjansen om play-off forsvant. Gutta er fullt på høyde med alle motstanderne sine, men det ble likevel mange svært jevne tap. En fin opptur ble det i siste kamp der de snudde 0-2 til 3-2 seier over England. 

Junior damene ble nr.33 til tross for hele 4 seire i turneringen. Eirik Ansnes: Noe lavere resultatmessig enn forventet kanskje, men perioder med gode prestasjoner. Vi vinner ikke de jevne kampene, noe vi må gjøre på dette nivået. Men god innsats og fin avslutning med 3-2 seier over Bosnia

Kadet jentene endte som 29. Gundars Rusis: Jentene viste en veldig god stigning ut over konkurransen. Fra en litt nervøs første dag, ble de bedre og bedre for hver kamp. 2 seire ble det til slutt og veldig mye god læring og forhåpentligvis motivasjon for den videre treningen. 

Kadet guttene ble nr.27. Sindre Åteigen: Når vi ikke spiller om medaljer handler det meste om læring. Laget ble rullert med jevn fordeling av spilletid. 1 god seier i første kamp (0-2 ble snudd til 3-2). 

Selv om vi er et stykke unna topplasseringer, er EM uten tvil en fantastisk arena for læring for våre spillere, kanskje spesielt for de yngste. Læring som vi håper de tar med seg videre i treningshverdagen for å kunne bli gode seniorspillere på sikt. 

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping