Bordtennis / Nyheter / 2024 / OL-kvalik i Sarajevo: Borgar viste storspill i åpningskampen mot Ovidio Ionescu
Borgar viste spill av svært høy internasjonal klasse i OL-kvaliken i dag. Foto: Kevin Johansen
Borgar viste spill av svært høy internasjonal klasse i OL-kvaliken i dag. Foto: Kevin Johansen

OL-kvalik i Sarajevo: Borgar viste storspill i åpningskampen mot Ovidio Ionescu

Vi nevnte før kvaliken tok til i Sarajevo, at Ionescu-brødrene var blant favorittene. Tidligere i dag gikk den yngste av dem, Eduard som er femteseedet, på et overraskende tap mot Pavel Sirucek fra Tsjekkia. Dette var dagens største overraskelse.

Borgar hadde ei god trening med engelske Paul Drinkhall dagen før han skulle ut i sin første kamp mot storebror Ionescu. Det var ingen enkel motstander Borgar skulle åpne turneringen mot. Når de går til bordet er det tydelig at Borgar er her for å vinne. Han ser svært konsentrert ut. Ionescu server først. Borgar har i enkelte kamper mot de aller beste, slitt litt med servereturene tidligere. Her fungerer det veldig godt og Borgar tar 2-0-ledelse i Ionescos servegame.

Borgar fortsetter til 3-0, veldig fin start på kampen. Ionescu kommer litt mer inn i det med ei sterk forehand-åpning, men Borgar server godt til 4-3. Han virker nesten overtent. Rumeneren får et par litt heldige poeng, og begynner å variere mer, både med skru og med variasjon i dybden. Borgar fortsetter å serve godt, men blir liggende under 7-9 og 8-10. Borgar jobbet seg tilbake til 10-10, der Ionescu får en nettruller som Borgar berger. På settball til Ionescu kommer rumeneren til med en forehand lopp og tar settet. Det var bittert etter at Borgar hadde jobbet seg tilbake.

Tickan bruker all tiden han kan i vannpausen, og dommerne kaller Borgar til bordet. Borgar server først i andre sett, og setter Ionesco under press umiddelbart. Dommerne klager på Ionescus serve. Det blir en kanonstart av Borgar som angriper på alt, og med høyt tempo. Rumeneren blir presset bakpå, og direkte utspilt til tider. Borgar har flere svært gode backhand-åpninger og tar en solid 6-0-ledelse.

blobid0.png

Foto: Kevin Johansen

Meritterte Ovidio Ionescu måtte slite så mye mot Borgar, at han rett og slett måtte sette seg mellom settene

 

Ionescu begynner imidlertid å jobbe seg inn i kampen, sakte men sikkert, og det står etter hvert 6-4 til Borgar. Vår mann fortsetter å spille svært offensivt. På 8-6 er Borgar litt heldig med avbrytelse i spillet når han er bakpå. Ionescu er ikke fornøyd med at det var stopp, men en helt riktig avgjørelse av dommerne. Her passer det å minne om at Ionescu har spilt VM-finale i double og EM-finale i single. Han har vært med på tette kamper så mange ganger før, og vet nøyaktig hva han skal gjøre. Han tar igjen Borgars forsprang og det står 8-8. Borgar server en god underskrudd serve i Ionescus backhand og tar på ny ledelsen, før rumeneren er veldig heldig og får en nettruller. 9-9. Borgar svarer så med ei god backhand-åpning og tar settball før han har en like god forehand-retur og vinner settet 11-9. Borgar avgjør settet i Ionescus serve-game!

I tredje sett starter Borgar enda en gang godt, med veldig gode returer og backhand-åpninger. Ionescu har likevel klart å stå imot noe av det betydelige presset Borgar setter på han, og leder 4-3. Her måtte de bytte ball, og Borgar åpner med backhand enda en gang og vinner poenget til 4-4. Han blir derimot liggende under 4-6, men jobber seg inn og det står 6-6 og 7-7. Så vinner rumeneren neste poeng, før Borgar setter en knallhard forehand-loop mitt i «fickan» og han følger opp med en godt plassert backhand-loop. Borgar leder settet 10-8, og Ionescu ser ikke happy ut. Borgar fortsetter å angripe, men her bruker Ionescu all rutine han har etter mange år på toppnivå, han tar settball. Borgar gir seg ikke, han server enda en god serve og det er a-poeng. På settball mot har Borgar en sjelden forehand-miss og taper settet. Borgar er tydelig forbannet. Det er forståelig, han hadde 10-8 og serven.

blobid2.png

Foto: Kevin Johansen

Tickan brukte all tid mellom settene, og ga mange gode råd

 

I fjerde sett tar Ionescu mer styring i kampen. Han spiller med mer overskru, og Borgar sliter litt mer i det etablerte spillet. Etter en veldig god forehand mot midten av bordet, tar Borgar inn ledelsen og det står 5-5. Så kjemper Borgar til seg en ledelse, men blir litt passiv slik at det blir 6-7. Da tok Tickan time out. En lang overskrudd serve i Ionescus forehand fungerte ikke, og det blir 6-8. På dette tidspunktet var det Borgar som kjente på presset. Likevel ga en god backhand-loop nytt poeng, og deretter en veldig god forehand-retur etterfulgt av en hard forehand-loop og vi var like langt, 8-8. Borgar svarte på ei åpning med en nydelig forehand-blokk helt ute i Ionescus forehand, 9-8. Rumeneren tar de to neste og får settball. Borgar svarer på neste ball, det blir en god rally der Borgar presser hardt med backhand. En ny lang serve i rumenerens forhand fungerer derimot ikke, og ny settball imot. Ionescu tar settet og leder nå 3-1. Selv om vi er patrioter, må jeg innrømme at dette føles urettferdig. Borgar har styrt mye av kampen, og vært mer offensiv.

Femte sett blir nok en jevn affære. Borgar server godt og har fine forehand-åpninger. Etter hvert blir det 5-3-ledelse til nordmannen. Ionescu er heldig og får en kantball, men på 5-5 har Borgar først en svært god forehand-flipp etterfulgt av en flipp med backhand. På 7-5 er han like offensiv, og leder 8-5 og 9-6. Det blir 9-7 og vi vet at rumeneren er god i disse situasjonene, men Borgar tar poenget og Ionescu mister nesten kontrollen, han vil slå racketen i bordet, men stopper i siste liten. Borgar tar neste ball og vinner settet 11-7 etter enda en god serve. Rumeneren sliter virkelig med Borgars server. All servetreningen Borgar gjør hver morgen i Düsseldorf betaler seg.

I neste sett tar Borgar nok en gang ledelsen etter en god serve. En landslagstrener for en annen nasjon hvisker til meg at han ser at Borgar tydelig har forbedret seg denne sesongen. Ionescu svarer og tar en ledelse 4-2. Borgar vinner neste poeng, og rumeneren brøler i frustrasjon. På 5-4 til Ionescu fikk vi dagens beste ball. En heftig rally avgjøres med en kantball til Borgar. Det er et enormt tenningsnivå i kampen nå. Borgar kjemper hardt og tar ledelsen 7-5, 8-6 og 9-7. På 10-8 åpner Ionescu med forehand, men Borgar svarer knallhardt og tar settet. Flere av trenerne som står rundt meg sier at dette er dagens beste kamp. Borgar har vist stor mental styrke ved å hente inn 1-3, og det er klart for avgjørende sett.

Sjuende sett starter dessverre dårlig. Rumeneren vinner første poeng, Borgar tar det neste, men så står det 5-1 til Ionescu. Det er liten tvil om at han har stor fordel av sin enorme rutine. Borgar tar neste poeng etter en rally, men Ionescu får en 7-2-ledelse, og har føring. Borgar gir slett ikke opp og tar inn slik at det står 6-8. Eduard Ionescu ser bekymret på kampen til broren. På 6-9 misser dessverre Borgar på serven etter å ha servet så godt til da. Kampen ender 6-11.

Kampen sett under ett presterer Borgar på et vanvittig høyt nivå. Han presset rumeneren gjennom seks sett, og Ionescu måtte ta ut absolutt alt for å vinne. Små marginer, spesielt i tredje sett, kunne gitt et helt annet utfall. Det er i hvert fall en god trøst at kampen viser at Borgar har hatt klar framgang det siste året.

Vi snakket med han rette etter kampen. Borgar var naturligvis skuffet over resultatet.

Borgar, under EM i Malmö i fjor slet du litt med returene. I dag fungerer det enormt godt. Du setter Ionescu under press hele tiden med offensivt spill. Spillemessig må du vel være fornøyd, rumeneren er tross alt en av de aller beste i hele kvalifiseringen?

-Jeg hadde foretrukket å spille dårlig å vinne, enn godt og tape. Returene fungerte tidvis, men jeg syns jeg hadde en del dårlige returer også. Jeg skulle satt tredje-settet, svarte Borgar.

Han er som kjent sjelden fornøyd med eget spill, men her mener nok alle andre at det var mye positivt å ta med seg videre.

Tickan mente at Borgar spilte godt, men at det ble enkelte feil i sjuende sett, og at Borgar her kanskje burde variert litt mer. Vår svenske landslagstrener mente det var sterkt av Borgar å hente igjen 1-3 i sett.

I morgen spiller Borgar mot tyrkeren Ibrahim Gündüz kl. 13.40. Følg med på ettu.tv!

 

 

 

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping