Bordtennis / Nyheter / 2024 / OL-kvalifisering: Tøff trekning for Martine og Borgar
OL kval.jpg

OL-kvalifisering: Tøff trekning for Martine og Borgar

I går ble trekningen til OL-kvalifiseringen foretatt. Norges to håp, Martine Toftaker og Borgar Haug, fikk begge ei tøff trekning. Det er ikke så spesielt, det er kun veldig gode spillere som deltar her.

Begge havnet i puljer med kun tre spillere, så de skal gjennom to kamper hver. En av kampene må vinnes for å gå videre. Ut fra rankingen er det i utgangspunktet ikke sannsynlig at alle står med en seier hver etter puljespillet.

Martine er i pulje med Sarah de Nutte fra Luxemburg og Fu Yu fra Portugal. Yu er en kinesiskfødt penneskaftspiller, ranket som nummer 12 i Europa. Hun har allerede deltatt i to OL. Hun har rukket å bli 45 år, og har en sølv og to bronsemedaljer fra single i EM, samt flere EM-medaljer i lag.

Sarah de Nutte bør være en vesentlig mer overkommelig spiller som har markert seg best i double, der hun har en bronse i VM og to i EM. Hun er for tiden ranket som nummer 32 i Europa.

Borgar er andreseedet i sin pulje. Han spiller mot Ovidio Ionescu fra Romania og Ibrahim Gündüz fra Tyrkia. Borgar kjenner Ionescu godt fra før. Han spiller også i Bundesliga, og Norge spilte mot Romania i lag-EM i Malmö i fjor. Der ga Khai Noah Lam Ovidio en hard fight, og vi håper Borgar gjør det samme i Sarajevo. Ovidio har en sølvmedalje i single fra EM i 2018, og sølv i double fra VM i 2019. Han har også EM-medaljer i mix, og har av mange blitt sett på som Europas beste double-spiller. Han er nå ranket som nummer 34 i Europa, men det vil bli stadig vanskeligere for han å holde plassen på det rumenske landslaget. Romania har veldig mange gode U-21-spillere som jager plass på seniorlandslaget.

Mot tyrkeren Gündüz er Borgar favoritt i en kamp mellom to venstrehendte spillere. Man må ikke tro det blir en enkel kamp. Gündüz har plusskvote mot spillere som Tomislav Pucar og Bojan Tokic.

Martine Toftaker spiller på bord 3 kl. 13.40 onsdag, mens Borgar Haug møter Ionescu på bord 4 kl. 17.00.

I morgen spiller Borgar kl. 13.40 mot Gündüz på bord 1, mens Martine skal ut mot Sarah de Nutte 17.50, også på bord 1. Det betyr at dere hjemme i Norge har mulighet til å få sett våre to håp spille direkte på ettu.tv

Som nevnt tidligere har Norge aldri hatt spillere med i OL. Geir Erlandsen var kun en kamp unna å klare det ved en av sine OL-kvalifiseringer. Atle Irgens som har god oversikt over norske bordtennisresultater, har påpekt at Tom Johansen også var veldig nære å delta i OL i Seoul i 1988, første gang bordtennis sto på programmet. Da var han førstereserve til å få spille. Tom var også med i prosjekt 88, som var forløperen til Olympiatoppen, der han var en av de norske idrettsutøverne som var plukket ut til å satse foran OL.

Vår tidligere president, Øivind Eriksen, har vært svært sentral i planleggingen og gjennomføringen av OL-kvaliken i Sarajevo. I dag har han allerede vært i sving i mange timer, og det blir opp mot 20-timers dager på han for å sikre at alt gjennomføres slik det skal. Det er tross alt OL-plasser de konkurrerer om denne uken i Sarajevo.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping