Bordtennis / Nyheter / 2024 / OL-kvalifisering i Sarajevo: Knalltøft i åpningskampen for Martine
Foto: Kevin Johansen
Foto: Kevin Johansen

OL-kvalifisering i Sarajevo: Knalltøft i åpningskampen for Martine

Martine åpnet OL-kvaliken mot Fu Yu fra Portugal. Martine hadde ei god og lang oppvarming med Margo Degraef fra det belgiske landslaget. De 20 siste minuttene før kampen brukte hun på en siste taktikkprat med Tickan.

Fu Yu er en av de aller beste spillerne som deltar i OL-kvaliken. Hun har spilt Topp 16 i Europa og innehar et ekstremt høyt nivå. Yu vinner serven og Martine åpner litt nervøst. Hun misser på de to første returene. På Martines serve-game fortsetter Yu å presse. Hun finner åpninger og returnerer i et veldig høyt tempo. Settet ender 0-11.

I andre sett kommer Martine til med noen gode åpninger. Forehand-loop med mye skru mot Yus backhand gir poeng, men den portugisiske jenta flytter seg veldig godt, og det blir vanskelig for Martine å sette henne under press. Martine slet også når hun fikk underskru tilbake. Settet endte 4-11, som tross alt var ei betydelig forbedring fra første sett.

I tredje sett forsøker Martine seg med noen raske overskrudde server i forehand, men det fører til brutale returer fra portugiseren, og tempoet er så høyt at det blir vanskelig å nå ballen. Martine virker likevel veldig fokusert, og forsøker å finne svakheter hos motstanderen. Dette lykkes hun også bedre med i dette settet, og det står 2-3 og 4-5. På dette punktet i kampen henger Martine godt med spillemessig. Dessverre bommer hun på et par backhand looper. Det er også noen fine rallies, som Martine heller ikke vinner. Settet ender 5-11.

Foto: Kevin Johansen

Martine kjempet, men det ble for tøft mot den kinesisk-fødte portugiserenI fjerde sett forsetter Yu det voldsomme tempoet, og det blir vanskelig å henge med for Martine. På 1-4 tar Tickan time out. Det hjelper dessverre ikke. På slutten av settet får vi se en veldig god rally i et forrykende tempo som Martine vinner. Her viser Martine nivået hun har inne! Det ender likevel 5-11 og kampen ender da 0-4.

Tickan har enorm erfaring som coach. I dag hjalp det ikke, men det kommer en ekstremt viktig kamp i morgen.

Det var en fattet Martine vi snakket med etterpå.

«Jeg visste det ble tøft. Vi hadde studert motstanderen på forhånd og lagt taktikken opp ut fra det. Imidlertid har hun så mye kvalitet i spillet, at det ble vanskelig. Jeg skulle få henne til å flytte på seg, men hun hadde en svært god serve, og det ble vanskelig for meg å få til mitt spill. Etter første sett ble målet å ta flere poeng i de neste settene, og det klarte jeg. Jeg spilte ikke dårlig, men hun var veldig god.»

I din neste kamp møter du en spiller lavere ranket enn dagens motstander. Det bør vel gi muligheter?

«Ja, jeg har spilt mot henne (Sarah de Nutte) to ganger før. Hun vant mot meg i European Games med 2-4, så slo jeg henne i WTT Feeder 3-2. Det blir en ny kamp der jeg forhåpentligvis kommer til med mitt spill. Jeg vet jeg kan vinne.»

Vi snakket også med Tickan etter kampen.

«Dette ble en vanskelig kamp for Martine. Yu spiller med veldig høy vanskelighetsgrad. Martine er som du ser god i rallies, men Yu har så mye rutine at hun styrer unna det Martine er god på. Hun sørger for at det kun blir noen få rallies i kampen, og gjør det vanskelig med sin gode serve og retur. Denne kampen glemmer vi fort» kunne den rutinerte Tickan fortelle etter kampen.

Hvordan tror du mulighetene er i morgen?

«Det blir etter all sannsynlighet en finale for å gå videre fra puljen. Martine skal i morgen spille en kamp med mye lavere vanskelighetsgrad enn i dag. Hun har helt klart muligheter, men det blir fortsatt en hard fight mot en rutinert spiller.»

I morgen spiller Martine kl. 17.50 på bord 1, og kampen streames live på ettu.tv

 

Foto: Kevin Johansen

Fu Yu ble for tøff i denne kampen. Hun holder et helt ekstremt høyt nivå,

Med et tempo få spillere behersker i Europa

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping