Bordtennis / Nyheter / 2024 / NNM 2024: Første ranværing som nord-norsk mester i senior

NNM 2024: Første ranværing som nord-norsk mester i senior

Som lansert på forhånd var årets NNM spekket med gode spillere som har vunnet mange titler tidligere. Det ble et NNM med svært mye godt spill, der forhåndsfavoritten Adrian Sletten fra Rana BTK til slutt ble nord-norsk mester. Dette er hans første NNM-gull i senior. Han måtte imidlertid slite hardt for denne seieren, spesielt i semifinalen mot Andrei-Alin Tala, der han berget tre matchballer imot, før han til slutt vant 12-10 i femte sett.

I finalen spilte Sletten mot Erik Eidesen fra Tromsø. Eidesen slo Andreas Dagsloth fra Bodø BTK i strake sett i semien, men måtte gi tapt i en tre-setter i finalen mot Rana-spilleren.

Dette er Rana BTKs første NNM-gull i den gjeveste klassen. Vesterålingen Raymond Antonsen vant imidlertid for Mo IL i 1991.

Herrer A i årets NNM viste at det er mange spillere som holder høyt nivå i Nord-Norge. Adrian Sletten var naturligvis svært fornøyd med mesterskapet: «Jeg visste jeg hadde muligheten i år, og ønsket å revansjere finaletapet mitt fra fjorårets mesterskap. Jeg syns spillet fungerte, selv om jeg måtte slite mer enn jeg ønsket i semifinalen mot Tala», uttalte den sympatiske Rana-spilleren. Sletten melder for øvrig overgang til Trondheim BTK kommende sesong, så dette var hans siste mulighet til å få en NNM-tittel, i hvert fall i denne omgang.

Sletten var ikke snauere enn at han også stakk avgårde med seier i herrer double sammen med klubbkamerat Magne Schytte. Tapende finalist for tredje år på rad var Bodø-spillerne Andreas Wiik og Andreas Dagsloth.

Damer A ble vunnet av Dina Nilsen Leivseth foran Signe Grytøyr, begge Bodø-spillere. Dina kan mer enn å spille bordtennis, hun sitter i styret både i region Nord og i NBTF.

Lag-finalen ble velspilt og veldig jevn mellom Bodø BTK og Rana BTK. Det sto 2-2 i kamper og man måtte derfor ut i en avgjørende kamp mellom Andreas Dagsloth og Magne Schytte. Også den avgjørende kampen skulle bli helt jevn og det sto 2-2 i sett. Til slutt vant Dagsloth med knappest mulig margin 11-9, og sikret at lag-gullet ble igjen i Bodø.

På Bodø spilte Andreas Wiik, Evgenii Alekandsrov og Andreas Dagsloth.

Rana måtte bruke mye krefter i lagspillet. I semifinalen mot Bodø 2 var det også 2-2 i kamper, og Magne Schytte og kevin Johansen skulle ut i en siste kamp om hvem som tok seg til finalen. Kevin vant de to første settene 14-12, før Magne jobbet seg inn i kampen. I femte sett hadde Kevin to matchballer, men det endte til slutt 10-12 og dermed var Rana BTK i finalen.

Markus Madsen vant eldre junior etter finaleseier mot Vegard Lorentzen, mens Alexander lund Karlsen slo nevnte Vegard i junior-finalen. I junior double ble det Tromsø-seier til Kristoffer Rye-Holmboe og Åsmund Bræck.

Signe Grytøyr vant jenter 15 og Kristoffer Rye-Holmboe vant samme klasse for gutter.

I rekruttklassene vant Gabriel Severinsen, Benjamin Storvik, William Wiik Fikse, Sigmund Skirbekk og Oda Flæsen.

Stor takk til Bodø BTK som gjennomførte et godt stevne, der STUPA, det nye stevnearrangements-programmet ble brukt for første gang.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping