Bordtennis / Nyheter / 2024 / Medalje på PL’s første dag
Foto: Christian Ibenfeldt.
Foto: Christian Ibenfeldt.

Medalje på PL’s første dag

PL er så vidt i gang, men vi har allerede vår første medalje! Aida og Merethe tok seg relativt lett videre fra sin kvartfinale mot Egypt etter solid spill på morgenpasset.

Senere på dagen ventet Grebe/Wolf fra Tyskland, gamle kjenninger fra EM-finalen der våre damer som kjent gikk seirende ut sist. Håpet om finale var derfor berettiget. Men det åpnet litt trått med 5-11 i 1.sett. Noe lurt må coach Marcus ha sagt i pausen for det var to «nye» damer som gikk ut og dikterte tempoet i de to neste settene: 11-7 og 11-6

 

På 9-9 i 4.var de kun 2 baller fra finale. Men bl.a en kantball på settballen satt en effektiv stopper for den drømmen. 

 

I avgjørende virket igjen tyskerne mer aggressive og fikk ballen på bordet litt mer enn våre damer. Med 5-11 stoppet drømmen om edlere metall, men medalje i PL skal vi være stolte av. Selv om nok damene følte litt på skuffelsen etter kampen, skal vi huske på at medaljer i PL noe som henger høyt. Og så kommer det flere muligheter i single snart… 

Tribune.jpg

 

I tillegg til å følge våre norske utøvere er det en fornøyelse å få med seg resten av konkurransen her nede også. Full hall! Utsolgt! Vi har måtte jobbe hardt i korridorene for at tilreisende fra Norge skal kunne komme seg inn. 

 

Og stemningen er elektrisk, selvfølgelig spesielt når det er franskmenn på bordene. Under semifinalen til damene spilte et fransk par på et annet bord og plutselig brøt hele hallen ut i en spontanfremføring av Marseillaisen. Det trampes i tribunegulvet. Det ropes. Det klappes. Utøverne applauderes ut av hallen når de er ferdigspilt. Det er knapt et stille øyeblikk, noe som nok krever en del tilvenning og ekstra fokus for de fleste. Men gøy er det! 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping