Bordtennis / Nyheter / 2024 / Laksevåg og Fornebu møtes i finalen
Fornebu slo Jevnaker komfortabelt. Foto: NBTF
Fornebu slo Jevnaker komfortabelt. Foto: NBTF

Laksevåg og Fornebu møtes i finalen

Selv om Fokus og Jevnaker gjorde sitt beste for å gi Laksevåg og Fornebu kamp, var begge et nummer for små i dagens semifinaler.

Laksevåg slo Fokus oppskriftsmessig

Ettersom Laksevåg ble nummer 1- og Fokus nummer 4 i grunnserien, var det på forhånd ventet en relativt komfortabel seier til Laksevåg. Fokus gjorde sitt beste og glimtet til, men Laksevåg kunne strekke armene i været og innkassere en 5-2 seier da Max Hedbom slo inn matchballen mot Geir Erlandsen.

Jevnaker BTK 3.jpg

Fornebu slo Jevnaker komfortabelt

Kampen mellom Fornebu og Jevnaker hadde potensial til å bli jevn. Jevnaker har et ujevnt lag der deres ener, Anders Eriksson, er forventet å vinne begge sine kamper «oppe», og deres toer, Peter Hedram, har mulighet til å vinne begge sine kamper «nede», mens Terje Herting og Olof Götestam, som er nummer 3 og 4 på laget, får det tøft mot de beste lagene. Den største spenningen gikk dermed tidlig ut av kampen da Finn Vetvik slo Hedram med minst mulig margin i kamp nummer 2.

Selv om det nå skulle svært mye til for Jevnaker å vinne lagkampen, fortsatte de å kjempe. De 20-30 fremmøtte tilskuerne ble blant annet vitne til en svært underholdende og velspilt doublekamp mellom Lindholm/Klerck Fransson fra Fornebu og Eriksson/Hedram fra Jevnaker. Fornebu dro i land seieren 3-1 og de 3 siste poengene ble avgjort av Lindholm etter spill av svært høy kvalitet.

Vært å nevne er at seriens eldste spiller, Olof Götestam fra Jevnaker var med og spilte semifinalen. Olof fyller 57 år i 2024 og svært aktiv i bordtennismiljøet. Han er som oftest å se på norgescupstevnene og har vært primus motor for Jevnaker i flere år. Olof, som kanskje har sin forse i double, fikk det i dag tøft mot Lars Rønneberg. Uansett har Olof og Jevnaker god grunn til å være fornøyde med sesongen da Jevnaker aldri før har kommet til sluttspillet i Stiga-ligaen.

Laksevåg mot Fornebu i finalen i morgen, 4. mai

Finalen blir med andre ord en reprise fra oppgjørene de 2 siste årene. Laksevåg og Fornebu har vært de klart beste lagene gjennom sesongen, og det er ingen overraskelse at akkurat disse møtes i finalen. Hvem som vinner er vanskelig å si. Kampen blir etter alle solemerker jevn da Laksevågs beste spiller på årets lagspiller-statistikken, Jimmy Ojakangas, er delvis skadet og deres tredje beste, Hampus Søderlund, ikke har mulighet til å spille finalen.

Fornebu har dermed god mulighet til å ta seriemestertittelen tilbake fra Bergen, og deres spillende hovedtrener, Finn Vetvik hadde følgende kommentar etter kampen mot Jevnaker: «Otto, vi kommer og tar dere i morgen».
Det er godt å se at begge lag er klare for en meget spennende kamp. Bordtennisinteresserte i Bergensområdet kan ta turen til Fyllingen idrettshall kl 15.00. Bordtennisinteresserte andre steder i landet kan benke seg foran Laksevåg sin stream: https://www.facebook.com/LaksevagBordtennisklubb.

Vi ønsker begge lag lykke til!

imagevrhru.png

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping