Bordtennis / Nyheter / 2024 / Kvalik til 2.divisjon i bordtennis
Foto: NBTF
Foto: NBTF

Kvalik til 2.divisjon i bordtennis

De 20 siste årene har det ikke vært avholdt kvalik i den nasjonale lagserien, fordi det alltid har vært plaser ledige. Denne sesongen er situasjonen en annen, og etter at påmeldingsfristen for neste års serie har gått ut, er fortsatt interessen for lagserien så stor at det må spilles kvalifisering for plass i neste års 2.divisjon.

Vinner B-72 2.jpg

B-72 2

De lagene som skal ut i kvalik er de tradisjonsrike klubbene Heros og Modum som har 13 seriemesterskap til sammen, Fredrikstad, Bodø 3 og B-72 2. Fornebu 5 og Molde har trukket seg fra kvaliken.

Lagene spiller om fire ledige plasser i neste års 2.divisjon.

Vinnerne i 3. div. avd. C Fredrikstad.jpg

Fredrikstad BTK

Kvaliken spilles i Katfosshallen med Modum som arrangør 8. og 9.juni. Det blir samme spillesystem som i sluttspill, inntil åtte singlekamper og en double. Alle kamper avsluttes når et lag har vunnet fem enkeltkamper.

Bodø BTK.jpg

Bodø BTK

I denne kvaliken må nok Modum innfinne seg med å ha et favorittstempel, de godt meritterte gamlegutta i klubben har den siste tida vist seg å være i uforskammet god form. Heros sine gamle helter er også i form, og begge klubbene ble Norgesmestere i lag i sine klasser, mens de også tok gull i single med Istvan Moldovan i 50-årsklassen for Modum og Øystein Bakke i 35-årsklassen for Heros.

Både Fredrikstad og B-72 stiller også i kvaliken for å rykke opp. Bodø BTK har på papiret et antatt svakere lag enn de andre i kvaliken, men kjenner jeg mine klubbkamerater rett, vil de kjempe hardt for enkeltseire, og så får vi se hva regnskapet blir til slutt.

Det kan også minnes om at spillere som har spilt i fem lagkamper eller mer for klubben i en overliggende divisjon, altså i 2.divisjon, 1.divisjon eller Stiga-ligaen denne sesongen, ikke kan delta i kvaliken, etter 3.3.3.3 i Konkurransereglementet til NBTF. Spillere som har spilt mindre enn fem lagkamper for klubben i en høyere divisjon, kan spille kvaliken under forutsetning at de ikke spilte de to siste seriekampene i divisjonen over OG at laget i 3.divisjon har spilt to seriekamper etter at denne spilleren spilte siste seriekamp i den høyere divisjonen.

Vi ønsker lagene lykke til i kvaliken!

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping