Bordtennis / Nyheter / 2024 / Jørn Wilhelmsen -Årets ildsjel!
Foto: Karl Erik Rasmussen
Foto: Karl Erik Rasmussen

Jørn Wilhelmsen -Årets ildsjel!

I norsk bordtennis, der frivilligheten er helt avgjørende for vår eksistens, henger prisen for Årets ildsjel høyt. Denne prisen som deles ut av NBTF en gang i året, har tidligere vært tildelt svært sentrale klubbledere som Rolf Erik Paulsen, Dag Tretterud og Atle Irgens, og i år ble den fortjent gitt til Jørn Wilhelmsen, sentral skikkelse i Trondheim BTK.

President Christian Ibenfeldt delte ut prisen til Jørn under sist Stiga Norgescup i Trondheim, og det var tydelig at publikum også mente det var en veldig verdig kandidat som tok imot denne gjeve prisen i Trondheim Spektrum.

 

Vi snakket med prisvinneren om hvor han henter motivasjonen for å gi så mye av sin tid for å  skape bordtennisaktivitet for andre.

 

-Gratulerer med prisen for Årets ildsjel, Jørn!

 

Jørn: Takk for det!

 

-Dialekten din avslører at du er bergenser. Kan du fortelle de som ikke har vært med så lenge om din bordtennisfortid?

 

Jeg begynte å spille bordtennis i Fjellkameraterne i Bergen. Så ble det flytting til Trondheim, og nå har jeg ti-årsjubileum siden jeg gjorde comeback i bordtennis for Trondheim BTK.

 

-Vi er mange som lurer på hvordan du får tida til å gå opp. Du har en krevende jobb i næringslivet, du løper maraton, driver klubb- og regionsarbeid i bordtennis og har vært sentral i den lokale turnforeninga. Hvordan går dette rundt?

 

Det er mange som gjør mer enn meg. Men jeg er ganske god til å prioritere. Jeg har alltid tusen ideer. Jeg har ikke helt fri en eneste dag i uka. Det hender jeg er sliten, men foretrekker å leve et aktivt liv.

 

-Du har vært sterkt engasjert i bordtennis siden du kom tilbake til idretten vår. Hva må til for å få enda flere bordtennisspillere i Norge?

 

Vi må fri til de store idrettslagene. Se på Njård, Høybråten og Oppegård. De har rammebetingelser, arenaer og alle muligheter for å skape gode treningsmiljøer for bordtennis.

-Hva med toppidretten, hvordan skal vi få bedre spillere?

 

Toppbordtennis er utfordrende. Vi er veldig gode på bredde, men har åpenbare forbedringsmuligheter på topp. Vi som ikke holder til på Østlandet, må slutte å være misunnelige på dem, og heller se hvorfor de får til så mye. De har haller, spillere, og får noen av dem til å bli gode. Å utvikle spillere er det vanskelige. Får vi masse folk inn i bordtennishallene, vil vi klare å utvikle noen av dem til å nå et høyt nivå.

 

-Hva ser du som den største utfordringa i norsk bordtennis i dag?

 

Det er for mange som velger å være nest best i andre idretter, framfor å være best i bordtennis. Dette må vi snu!

 

Slik avslutter den alltid engasjerte Jørn Wilhelmsen, Årets ildsjel.

Vi håper Jørn blir å se i norsk bordtennis i mange år framover. Han er en svært viktig ressursperson som bidrar til å skape gode treningsmiljøer for mange.

 

 

 

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping