Bordtennis / Nyheter / 2024 / Intervju med EM-debutant Martin Frøseth
Foto: ETTU
Foto: ETTU

Intervju med EM-debutant Martin Frøseth

I likhet med Christine Kalvatn skal også Martin Frøseth debutere i EM på seniornivå neste uke, når mesterskapet slås i gang i Linz. Vi snakket med Martin mellom dagens to treningsøkter i Halmstad, om hvordan det går i Halmstad, og om hans ambisjoner i EM. Før han pakker og reiser til Østerrike skal han spille to kamper i Superettan i helga.

Hei Martin! På mandag denne uka fikk jeg tilsendt bilder av at du trente med selveste Mattias Falck. Hvordan gikk det, og hvordan er formen din?

-Vi har et veldig godt treningsmiljø i Halmstad og jeg får trent en del med Mattias. Jeg føler at formen er god. Har spilt bra i serien og på trening i det siste.

Hvordan er det egentlig å trene med en spiller som Mattias Falck, han er verdensmester og Europamester?

-Det er selvfølgelig veldig kult å trene med en så god spiller Jeg føler egentlig at det går greit å spille med han. Han gjør ekstremt få feil. Å komme til med mitt eget spill kan være litt vanskelig når man trener med han, men det gir veldig god trening.

I lag-EM i Malmö i fjor var du ubenyttet reserve. Føler du at det er en liten revansje å bli tatt ut til Linz?

-Jeg var riktignok litt syk i Malmö, men det er klart det er gøy å bli tatt ut til EM denne gangen. Det er konkurranse om plassene på laget, slik skal det være på landslaget.

Kan du si litt om dine målsettinger for EM?

-Jeg har som mål å spille på mitt aller høyeste nivå i EM.

Hvordan opplevde du den første tida i Halmstad etter at du flyttet fra Norge, du var jo veldig ung da?

-Jeg var egentlig godt forberedt før jeg flyttet. Jeg kjente mange av spillerne allerede, og Borgar bodde jo også i Halmstad da. Så overgangen gikk fint. Det fungerer bra, jeg vasker klær og lager skikkelige middager selv. Bordtennismessig var det imidlertid en stor overgang. Jeg trener 25 timer i uka med veldig gode spillere. Det gir resultater.

Hvordan motiverer du deg for å trene så hardt hele tida?

-Først og fremst syns jeg det er veldig gøy. Jeg elsker å trene, og jeg blir motivert av å se at jeg har framgang. Det hjelper selvsagt også at det er mange gode spillere å trene sammen med her i Halmstad.

Du kommer fra Tingvoll, og det har jo historisk sett ikke akkurat vært et sted for bordtennis. Kan du si litt om hvordan du kom inn i idretten?

-Vi hadde en del plass i huset vårt, og heldigvis valgte foreldrene mine å kjøpe et bordtennisbord i stedet for et biljardbord. Jeg begynte å spille hjemme fra jeg var tre år gammel. Da jeg var rundt seks startet pappa bordtennisklubb i bygda, og mange av vennene mine begynte også å spille. Fra rundt femte klasse begynte jeg å satse for å bli god.

Og i junior-NM i fjor tok dere et veldig sterkt gull i lagklassen. Det var du som satte opp laget til finalen. Ser du for deg en rolle som trener når du en gang legger opp.

-Nei, ikke slik det ser ut nå. Jeg kan spille til jeg er minst 35 år, og etter det vil jeg nok heller bruke tid på jobb og familie. Men ting kan selvsagt endre seg før det. Kanskje kommer lysten til å være trener etter hvert.

I fjor debuterte du i Pingisligaen, og du spiller nå i Superettan. Hva er dine videre ambisjoner for seriespill?

-Jeg har helt klart ambisjoner om å spille i Bundesliga eller i Pro A i Frankrike. Først skal jeg etablere meg i Pingisligaen.

Du er vel klar over at både Jörgen Persson og Borgar Haug gikk fra Halmstad til Borussia Düsseldorf?

-Ja, og jeg syns det er kult at jeg nå spiller samme sted som de har gjort.

 

Lykke til i EM, Martin!

Vi følger landslagene våre på nært hold i EM. Oppdateringer og intervjuer leser du på bordtennis.no

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping