Bordtennis / Nyheter / 2024 / Intervju med EM-debutant Christine Kalvatn
Foto: WTT
Foto: WTT

Intervju med EM-debutant Christine Kalvatn

Når bordtennis-EM slås i gang i Linz neste uke, vil Fokus-spiller Christine Kalvatn debutere i EM-sammenheng på seniornivå. Som så mange landslagsspillere før henne begynte hun å spille i B-72, og så gikk veien etter hvert videre til Oslo og Fokus.

Sist sesong slo hun for alvor gjennom med seier i alle klasser i Norgesmesterskapene hun stilte i, og der kronen på verket utvilsomt var Kongepokalen under NM på Lillehammer. Vi tok en prat med henne uka før hun reiser til Østerrike for å spille i EM.

Christine, du pakker snart bagen for å reise til Linz der bordtennis-EM avholdes i år. Har du nervene under kontroll?

- Det er alltid spennende med nye konkurranser, men jeg har gode rutiner for å    holde nervene under kontroll.

Du sto jo sist sesong for en helt ekstrem prestasjon da du like godt vant alle NM-klassene du stilte opp i. Jeg så deg under junior-NM i Bergen, og det er utrolig for et sportslig nivå du har utviklet på ganske få år. Kan du si noe til de som har ambisjoner om å bli like god som deg, hva de bør gjøre under treningene?

- Kvalitet på hver enkelt trening er det viktigste for å få best mulig progresjon i bordtennis. Det er selvfølgelig viktig å trene mye, men det er minst like viktig å være tilstede psykisk under treningene. Gode treningsmiljøer og gode trenere er også noe som har betydning for utviklingen.

 

Du har jo både ei søster og en bror som har spilt mye bordtennis. Anne gikk vel også på NTG. Var det de som fikk deg inn i bordtennis?

- Jeg startet på bordtennis da jeg var 6 år gammel. Både Anne og Markus ville prøve ut en ny sport, da ble det naturlig at jeg slang meg med. Det var ikke en stor interesse i starten, men jeg fortsatte pga. det gode miljøet i klubben.

 

Så ble du jo strengt tatt bedre enn henne etter hvert. Hvordan har det vært å være søstre, men samtidig konkurrenter når dere har spilt turneringer?

- Jeg syntes det har vært naturlig å konkurrere mot Anne under konkurranser. Ettersom vi spiller for samme klubb og begge er høyt seedet, møtes vi nesten aldri i turneringer.

 

De fantastiske resultatene dine sist sesong ble selvsagt lagt merke til også internasjonalt, og det har på mange måter forandret bordtennishverdagen din. Du spiller nå i Kosta i Pingisligaen, i en klubb som satser hardt på bordtennis. Kan du fortelle litt om hvordan du opplevde møtet med svensk bordtennis?

- Det er veldig morsomt og spennende å spille i en klubb som har såpass høye ambisjoner som Kosta. Kosta har et godt miljø, og er en god sportslig klubb å være en del av. Jeg har alltid spilt en del i Sverige i løpet av karrieren min, så møtet med svensk bordtennis har ikke vært noen overgang for meg. Jeg kjenner til de fleste spillerene og har spilt i Pingisligaen tidligere for Halmstad.

 

Vi har snakket med noen trenere som har skrytt veldig av innsatsen din på samlinger i det siste. Hvordan klarer du kombinasjonen skole og toppsatsing på bordtennis?

- Kombinasjon mellom satsning og skole er essensielt for at hverdagen skal bli så bra som mulig. Jeg går på Wang toppidrett i Oslo. Skolen er vant til toppidrettsutøvere, og legger godt tilrette for satsningen min. Jeg trener flere morninger med Wang, både styrke og bordtennis, og bordtennis hver kveld i Fokus BTK. Eirik hjelper meg også en god del med å putte inn ekstra trening, når det passer timeplanen min.

 

I EM skal du ha nettopp Eirik Ansnes som coach. Han er også klubbtreneren din i Norge. Det må jo være greit å ha en coach på landslaget som kjenner deg så godt?

- Ja, Eirik Ansnes spiller en stor rolle i satsningen min. Han kjenner til spillet mitt godt og er en god coach å ha med til EM.

 

Enkelte andre som satser hardt på bordtennis, som Martine Toftaker, har flyttet fra Norge for å satse. Kan du si noe om dine planer for de kommende årene?

- Wang toppidrett har vært et godt valg for meg under VGS. Jeg får god oppfølging av dyktige trenere og lærere, som er gode med idrett. Med Eirik sin oppfølging og Fokus sitt gode treningsmiljø har treningshverdagen blitt bra. Denne gode treningen kombinert med mye reising har gjort at jeg har fått en god utvikling i idretten. Jeg har ikke lagt en endelig plan på hva jeg gjør etter videregående, men jeg vil fortsette å satse og utvikle meg sånn jeg gjør nå.

 

Hva er dine ambisjoner i EM denne gangen?

- Mine ambisjoner for EM er å komme opp i toppnivå. Dette er mitt første senior EM, så det blir spennende å se hvordan man ligger an i forhold til de beste senior-spillerene i Europa.

 

Til slutt, du har et ganske tøft konkurranseprogram denne sesongen. Er det noen andre turneringer du ser spesielt fram til?

- Jeg ser alltid frem til seriespill i Sverige, men jeg gleder meg mest til        Ungdoms-EM neste sommer og alle landslag-turene som kommer fremover.

 

Vi ønsker Christine og de andre norske landslagsspillerne masse lykke til i EM i Linz. Følg med på bordtennis.no for daglige oppdateringer fra Østerrike!

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping