Bordtennis / Nyheter / 2024 / FLOTT STIGA NORGSCUPFINALE I HARESTUA ARENA
Foto: Morten Kjølsø.
Foto: Morten Kjølsø.

FLOTT STIGA NORGSCUPFINALE I HARESTUA ARENA

Årets Stiga Norgescupfinale ble arrangert i Harestua Arena lørdag 20. og søndag 21. april. Harestua IL var arrangør, og klubben hadde gjort solide forberedelser. En perfekt konkurransehall med ni bord, alle med hager på 6 x 12 meter, og en treningshall i etasjen over, også med ni bord. Der fikk alle 40 deltakerne oppleve Harestua ILs bordtennishall, en av landets fineste.

20240421_170832.jpg

Det ble spilt fem klasser i årets Stiga Norgescupfinale. Para åpen, gutter 15 år, herrer eldre junior, damer elite og herrer elite var de fem klassene, der para åpen og gutter 15 år spilte best av fem, sett, mens herrer elite, damer elite og herrer eldre junior spilte best av syv sett. Foran hver eneste runde var det innmarsj og presentasjon av spillere og dommere. Det var satt av 60 minutter til rundene med kamper som ble spilt "best av 7 sett", og 40 minutter til kamper som ble spilt "best av 5 sett". Et slikt tidsskjema er innarbeidet gjennom flere år, og begge dagene ble gjennomført uten dødtid.

20240421_171103.jpg

Vinnere i de fem klassene ble Fredrik Skjøld-Hinze fra Fokus BTK i para åpen, Alexander Korsgaard fra Lia IL i gutter 15 år, Petter Mortensen fra Fornebu BTK i herrer eldre junior, Christine Kalvatn fra Fokus BTK i damer elite og Alexander Klerck Fransson fra Fornebu BTK i herrer elite. Dersom man skal trekke frem noe spesielt fra de fem klassene så må det være at Fredrik Skjøld-Hinze vant alle sine kamper, Alexander Korsgaard vant en meget jevn "finale" i gutter 15 år, Petter Mortensen, som tilhører 15-årsklassen, vant herrer eldre junior, årets Kongepokalvinner Christine Kalvatn vant åtte strake seire i damer elite, mens Alexander Klerck Fransson imponerte med 4-0-seier mot Jimmy Ojakangas i "finalen" i herrer elite.

20240421_162130.jpg

Lørdagen startet konkurransen kl. 10:00, mens vi startet kl. 09:00 søndagen. Lørdagen var konkurransen ferdig kl. 20:15, mens søndagens kamper var ferdig kl. 16:50, etterfulgt av premieutdeling. Det var pengepremier i eliteklassene, Herrer eldre junior og para åpen, og pokaler i gutter 15 år. De fire beste i hver klasse ble premiert.

20240421_155303.jpg

NBTF var representert med styremedlem Egil Hauge lørdagen. Egil holdt tale under åpningen, og han var også til stede lørdag ettermiddag. Den erfarne bordtennisentusiasten fra Hvam IL har alltid et glimt i øyet, og besøk fra vårt forbundsstyre er alltid med på å løfte arrangementene våre.

Overdommerteamet under Stiga Norgescupfinalen var overdommer Rune Wågelsby, assisterende overdommer Marianne Troppen Hornnes og teknisk delegert Øivind Eriksen. Denne trioen var i nærmest kontinuerlig dialog med arrangøren de to siste månedene før arrangementet, der både rammene og alle små og store detaljer ble lagt. Under arrangementet samarbeidet overdommerteamet med arrangøren fra morgen til kveld.

Harestua IL hadde tatt mål av seg til å arrangere en Stiga Norgescupfinale som kommer til å gå over i historien som en av de desidert beste. Denne målsettingen ble utvilsomt nådd. Rammen rundt det perfekte arrangementet i Harestua Arena, i tillegg til de to hallene med totalt 18 bord, var en rutinert arrangørstab, med et veldrevet sekretariat, 15 dyktige dommere og en trivelig gjeng som drev en kafeteria med velsmakende retter. Tusen takk til Harestua IL for årets Stiga Norgescupfinale! Tilbakemeldingene fra spillere, ledere og andre som var til stede var utelukkende positive!  

BORDTENNISENTUSIASME PÅ HADELAND

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping