Bordtennis / Nyheter / 2024 / Final Four i Champions League
Foto: Borussia Düsseldorf
Foto: Borussia Düsseldorf

Final Four i Champions League

1.og 2. påskedag avgjøres verdens fremste klubbturnering i bordtennis, Champions League. Borussia Düsseldorf med Borgar Haug må ta turen til Saarland, nærmere bestemt Saarbrücken, for å kjempe om den gjeveste klubbtittelen man kan vinne i bordtennis.

Dette er første året turneringen spilles i det nye formatet, Final Four, der det spilles semifinaler søndag og finale mandag. Lagene som har kvalifisert seg i tillegg til Borussia Düsseldorf er Saarbrücken, som uten tvil har en hjemmefordel, TTC Neu-Ulm og det eneste ikke-tyske laget, Solex Consult Wiener Neustadt, fra Østerrike.

Borussia Düsseldorf reiste til Saarbrücken lørdag morgen og vil kjøre et treningspass der i ettermiddag. De har trukket SolexConsult i semifinalen, og i denne kampen er utvilsomt Borgar og Borussia Düsseldorf klare favoritter. Samtidig har den østerrikske klubben overrasket stort denne sesongen, og de har slått svært sterke lag på veien til semifinalen.

Treneren til SolexConsult, Martin Doppler, får mye av æren for deres suksess. Han setter trolig opp Frane Kojic, Aleksandr Khanin og Ivor Ban i startoppstillingen når de skal ut mot Borussia Düsseldorf kl. 1300 søndag. Laget er noe svekket siden Jin Ueda som vant mye for dem tidligere i sesongen, nå spiller for Bad Königshofen.

Vi håper Borgar får spille semifinalen. Han er ubeseiret i Champions League, og vi husker hvordan det gikk i hjemmekampen da de satte opp spillere som kom rett fra Singapore mot Bad Köningshofen. Nå har Anton Källberg og Dang Qui nettopp vært i Korea, og nok en gang ankommet Tyskland kort tid før kamp. Både manager Andreas Preuss og trener Danny Heister i Düsseldorf er svært kritiske til terminlista til ITTF, som ikke i det hele tatt passer inn med verken Bundesliga eller Champions League.

I den andre semifinalen skal TTC Neu-Ulm spille mot hjemmefavoritten Saarbrücken. Neu Ulm stiller trolig med Truls Möregårdh, Dimitrij Ovtcharov og Quadri Aruna, mens Saarbrücken som er regjerende Champions League-mestere, har Darko Jorgic og Patrick Fransisca. Deres tredjemann er et mer usikkert kort, kanskje blir det Eduard Ionescu som har spilt svært godt i WTT-turneringer denne sesongen.

Fra benken vil den tidligere russiske landslagsspilleren, Dimitrij Mazunov lede laget, mens Wang Zhi leder Saarbrücken på deres vei for å forsvare tittelen. Alle fire lagene er forøvrig direkte kvalifisert til neste års Champions League.

Finalen spilles mandag kl. 1400. Borgar har mulighet til å bli historisk ved å vinne Champions League som første nordmann. Øyvind Aas sitt lag, Re-Bau Gönnern vant CL både 2004-05 og 2005-06, men han hadde ikke spilt nok kamper for å bli kreditert som mester. Han fikk uansett være med på opplevelsen som reserve og satt på benken i begge finalene.

For å spille i Final Four må man ha vært registrert i minst 50 prosent av kampene. Borussia Düsseldorf har vunnet denne turneringen hele sju ganger, og det er rekord. Nummer to på adelskalenderen er belgiske Charleroi med fem seire. Fordelt på land har tyske lag vunnet ti ganger, mens belgiske og russiske lag har vunnet fem hver.

Champions League i bordtennis har blitt spilt siden 1998-99. Før det het den mest prestisjefylte klubbtureringen European Club Cup of Champions. Fra 2005 fikk vi også Champions League for kvinner.

16 lag deltar, basert på klubbrankingen, der de tre bestes rankingpoeng legges sammen, men kun en utenlandsk spiller kan regnes inn her. Det spilles Swaythling Cup, og ikke en avgjørende double slik som i Bundesliga.

Følg med på ettu.tv som viser kampene

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping