Bordtennis / Nyheter / 2024 / EM i Linz: Martine og Christine utslått tross godt spill
Foto: Kevin Johansen
Våre spillere Martine Toftaker og Christine Kalvatn, og coach Eirik Ansnes har all grunn til å smile etter dette mesterskapet
Foto: Kevin Johansen Våre spillere Martine Toftaker og Christine Kalvatn, og coach Eirik Ansnes har all grunn til å smile etter dette mesterskapet

EM i Linz: Martine og Christine utslått tross godt spill

I 16.dels-finalen i damer double møtte Christine Kalvatn og Martine Toftaker det tyrkiske paret Ece Harac og Ozge Yilmaz. Her ble det norsk tap mot bedre motstandere, men det er absolutt ingen grunn til å henge med hodet over prestasjonene til damelaget vårt her i Østerrike.

Det var en flott ramme rundt kampen. Arrangøren hadde brukt natta til å rigge om, og Martine, Christine og de andre som skulle til dyst ble under innmarsjen klappet fram til lyden av «The Final Countdown», det svenske rockebandet Europe sin ikoniske hit.

Tyrkerne gikk i tet med 2-0 og 3-1, før det norske paret kom mer inn i kampen. Christine angrep hardt med backhand til 2-3, før hun fulgte opp med forehand-loop på neste ball, og det sto 3-3. Nå var vi inne i kampen! Så ble det 4-3 til Norge, før dommerne pirket på Christines serve, og hun måtte serve om. Dommerne er strenge her nede, og det er slik det skal være i et mesterskap. Det kan være lurt for spillere dere hjemme å være sikre på at de har lovlige server, for treffer man på dommere som disse, blir man bortdømt om den ikke er innenfor.

Christine holdt konsentrasjonen likevel, og servet godt videre i kampen, men tyrkerne var nådeløse, og tok de tre neste poengene. Så begynte våre spillere på ei ny opphenting til 6-7 før det ble tyrkisk feilserve og det sto like igjen. Nå ble det en lang rally der Martine og Christine angrep aggressivt, men tyrkerne forsvarte seg godt og klarte å vinne poenget, mot spillets gang må man i hvert fall med norske øyne kunne si. Det ble 7-11-tap i første sett.

Etter vannpausen gikk våre spillere offensivt ut i andre sett, og hadde flere veldig gode angrep, men nok en gang klarte Harac og Yilmaz å vinne poengene, og det sto 0-4. Våre spillere slet i forsvarsspillet mot temposterke tyrkere. Vårt første poeng i settet kom etter en god backhand-loop av Martine, på neste ball hadde hun en god backhand-blokk som ga oss 3-7. Bakchand-spillet til Martine har vært veldig bra i hele mesterskapet! Imidlertid skrudde det tyrkiske paret opp tempoet enda mer, og i tillegg vant de poeng på et par nullskru-server etter hverandre. Settet endte 5-11. Nå så dette litt mørkt ut.

Foto: Kevin Johansen

Eirik Ansnes brukte tida i vannpausene, og ga flere gode taktikkråd

Eirik Ansnes brukte all tid i vannpausen på å gjøre justeringer. Martine og Christine åpnet godt, men tyrkisk nettball førte til 0-1. Våre fikk en nettball selv til 2-2, slikt jevner seg ofte ut. Så var det en ny tyrkisk nullskru-serve som ble returnert ut, men forsvarsspillet til våre ble nå bedre, og det sto etter hvert 5-5 og 6-6. Nå begynte tyrkerne med sideskrudde server og de tok føringa på nytt. På 6-9 gjorde Eirik Ansnes et siste iherdig forsøk på å snu det med en time out. Det ble nå to norske poeng på rad til 8-9, før en hard underskrudd serve fra tyrkerne gikk i nettet slik at vi fikk matchball mot. Tyrkerne avgjorde med 9-11.

Martine og Christine var enige i at de i dag tapte mot en bedre motstander, men spillemessig var det mye bra å ta med fra denne kampen, og ikke minst fra resten av mesterskapet. Det er Christines første senior-EM, og de tar seg til hovedrunden, som er sterkt i seg selv. Måten de gjør det på, med veldig godt angrepsspill gjorde prestasjonen enda bedre. Martine og Christine har spilt et godt EM!

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping