Bordtennis / Nyheter / 2024 / Borussia Düsseldorf revansjerte seg -Borgar dessverre syk
Timo Boll var tilbake i startsoppstillingen til Borussia Düsseldorf. Foto: Kevin Johansen
Timo Boll var tilbake i startsoppstillingen til Borussia Düsseldorf. Foto: Kevin Johansen

Borussia Düsseldorf revansjerte seg -Borgar dessverre syk

Etter det bitre tapet mot Bad Königshofen sist søndag var det viktig for Borussia Düsseldorf å vise hjemmefansen at de er et vinnerlag, i Bundesligakampen mot FSV Mainz 05.

For alle norske fans var det veldig kjedelig at Borgar Haug ble syk. Han måtte stå over morgentreninga på tirsdag, men var bedre på ettermiddagen og trente godt. På kampen onsdag var han blitt dårlig igjen, og måtte kaste inn handkleet. Klubbledelsen var tydelig på at dette ikke var noe Borgar tok lett på. «Borgar hadde virkelig lyst til å spille i dag», sa klubbens pressesjef, Melanie Berg. Timingen kunne heller ikke blitt verre, dagen før han etter planen skal reise hjem for å forsvare kongepokalen.

I åpningskampen spilte Anton Kälberg som i dagens ranking hadde klatret til nummer 14 i verden. Han møtte Mainz´ Johannes Willeke, en offensiv spiller med lange nubber på backhand. Gapet på rankingen mellom disse to ble tydelig, og Anton hadde ikke store problemer med å ta hjem kampen, men Willeke viste likevel gode takter og flere fine rallyer ble avgjort til hans fordel. Dette viser egentlig at det ikke er en eneste middelmådig spiller i Bundesliga.

Første sett ble klare 11-3 til Källberg, men i andre sett slo Willeke tilbake og ledet 10-7 etter svært godt angrepsspill. Han presset Källberg diagonalt, og svensken havnet bakpå ved flere anledninger etter angrep mot «fickan» fra Willeke. På 10-8 tok Mainz time out, men det hjalp ikke. Et entusiastisk publikum ga Källberg den ekstra energien han trengte. Etter en heldig nettruller, ble det 12-10 i andre. Den verste jet lag´en etter Asia-turen var tilbakelagt for Borussia Düsseldorf, som for anledningen spilte i sine grå bortedrakter.

Det ble en underholdende kamp med mye ballong. Den 20-årige, 62 kilos tyskeren måtte gi tapt i strake sett, men viste tidvis svært lovende takter, der han hang med for fullt mot Sveriges nummer 1.

imaget93ac.png

Willeke tok tapet med fatning

I andre kamp skulle legenden Timo Boll ut mot Dennis Müller. Müller var satt opp som ener, og har en svært sterk backhand loop, men når motstanderen var veldig nære å spille seg til semifinalen i Singapore Smash, blir det krevende. -4 og -3 i de to første settene. Mainz har som nevnt tidligere ikke fått fornyet sin lisens i 1.Bundesliga, og vil derfor ikke spille i denne divisjon neste sesong uansett hva som skjer.

På innsatsen å dømme, var det likevel tydelig at de ikke ville selge seg billig. Det er bare det at Timo Boll har en så stor variasjon i spillet, og han spiller så smart, at det blir forferdelig vanskelig å stå på andre siden av bordet. I tredje sett ble Boll liggende under 5-7, men da våknet publikum. «Timo! Timo!» runget i ARAG CenterCourt, og plutselig var det 7-7. Likevel tok Müller settet 12-10. Når man ser på prestasjonene til Mainz, skulle man virkelig ikke tro dette laget ligger sist på tabellen. Men så er det da også en klar indikasjon på det skyhøye nivået i denne ligaen.

Humøret til Timo Boll var det ingen ting å si på, uansett. «Han er aldri oppe i skyene, og aldri helt i kjelleren, uansett hvordan det går», sa trener Danny Heister til meg før kampen, da han kommenterte Timos attitude.

I fjerde sett satte Boll inn et ekstra gir, og avgjorde med 11-3. 2-0 i lagkampen til hjemmelaget.

Dagens mest åpne kamp var mellom Kay Stumper og Yongyin Li. Kay Stumper gjør alt han kan for å bevise både klubb- og landslagsledelsen at han bør spille for begge.

Stumper tok første sett 11-7, etter en gnistrende rak serve mot backhand på settballen.

imageq1y4r.png

«Ordnung muss sein.» I Bundesliga er pausen mellom settene nøyaktig ett minutt. Ikke ett sekund lengre!

Kay stumper hadde veldig gode server med stor variasjon i skru, og viste også et enormt sterkt spill når det ble rallyer. I andre sett fikk Borgars lagkamerat det tøffere, men på 9-9 ble han heiet fram av publikum. På 10-9 til Stumper fikk vi dagens beste ball. Det begynte med en heftig rally forehand mot forehand, før Stumper la den i Lis backhand og det ble ballong, der Li til slutt var heldig og vant poenget på en kantball. På 11-11 ble det kontroversielt. Stumper legger returen på kanten fra utsiden, Li er skråsikker på at den stusset ned. Dommerne dømmer i Stumpers favør, men det ble en del surmuling før Mainz´ spillere kunne akseptere det. Etterpå tok Stumper settet 13-11.

Tredje sett ble velspilt, enormt aggressive servereturer og nydelige rallyer, noe publikum satte stor pris på. Stumpet vant 11-7.

3-0 til Borussia Düsseldorf i kveld, og de er tilbake på vinnersporet. Jeg må innrømme at jeg er litt lettet på spillernes vegne. Den mektige manageren til Borussia Düsseldorf, Andreas Preuss, sa til meg før kampen at om det ble tap i kveld, ville spillerne bli kalt inn til et møte dagen etterpå. Ut fra tonefallet var det tydelig at dette ville vært et møte ingen hadde grunn til å glede seg til.

Vi håper Borgar er frisk og rask så snart som mulig, og kan kjempe om kongepokalen i Lillehammer til helgen!

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping