Bordtennis / Nyheter / 2024 / Borgars lagkamerat flaggbærer i OL

Borgars lagkamerat flaggbærer i OL

Å være flaggbærer under åpningsseremonien i OL, regnes som en svært ærefull oppgave. Til OL i Paris denne sommeren har den indiske olympiske komite valgt lagkameraten til Borgar Haug, Kamal Achanta, som flaggbærer. Dette skriver avisa Times of India. Achanta ble valgt foran rundt 200 andre utøvere som skal representere landet i Paris. Dette viser at bordtennis som idrett har en stadig økende status også utenfor Kina.

Hele fire av Borgars lagkamerater i Borussia Dusseldorf er kvalifisert for OL. I tillegg til Achanta er det Timo Boll som spiller sin siste internasjonale konkurranse i Paris, Dang Qui og Anton Kallberg. Det kan neppe være noen annen bordtennisklubb i verden som har like mange spillere kvalifisert for OL, og det sier litt om treningsmiljøet til Borgar i Dusseldorf.

Kun noen få bordtennisspillere har tidligere vært flaggbærere i OL, deriblant Jan Ove Waldner under OL i Atlanta i 1996 og Chiang Peng-lung fra Taiwan (landet er tvunget av Kina til å kalle seg Chinese Taipei for å få lov til å delta i OL) under OL i 2000 i Sydney.

I Tokyo 2020, som riktignok ble avholdt året etter pga. pandemien, ble den syriske bordtennisspilleren Hend Sara valgt til flaggbærer. Hun var da kun 12 år, og den yngste OL-deltakeren siden 1968.

Bordtennis-konkurransene i Paris spilles mellom 27. juli og 10. august, og det konkurreres i single, lag og mix. I og med at hver kvalifiserte nasjon kun kan stille med to deltakere i single-klassene, og ett par i mix, har IOC sikret at alle medaljene ikke går til Kina.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping