Bordtennis / Nyheter / 2024 / Borgar og Borussia Düsseldorf tilbake på vinnersporet
Foto: Kevin Johansen
Foto: Kevin Johansen

Borgar og Borussia Düsseldorf tilbake på vinnersporet

Kun fire dager etter det sure finaletapet i Champions League, skulle Borussia Düsseldorf ut i ny Bundesliga-kamp. Denne gangen borte mot Geir Erlandsens tidligere klubb, Ochsenhausen. Denne klubben har både Simon Gauzy og Hugo Calderano i stallen.

Kampen var flyttet fram for å ikke kollidere med WTT i Macau om vel ei uke. Borgar Haug fikk ikke noen enkel jobb da han spilte første kamp mot formsterke Simon Gauzy som var i kvartfinalen i WTT i Sør-Korea, der han slo ut både Dang Qui, og Lee Sang Su før han knepent tapte mot vinneren Liang Jingkun.

Borgar tapte dessverre mot Gauzy i åpningskampen, men også Timo Boll tapte mot franskmannen. Källberg klarte å løfte seg fra ei relativt svak finalehelg i Champions League, og vant 3-2 mot Akkuzu. Boll klarte også å vinne mot Álvaro Robles, og dermed sto det 2-2 i kamper. Trener Danny Heister valgte Borgar Haug og Anton Källberg til å spille den avgjørende double-kampen mot Akkuzu og Robles. Robles er en svært sterk double-spiller, med sølv i VM i 2019. Den skandinaviske duoen viste ingen respekt for sølvvinneren fra VM. De tapte riktignok første sett 10-12, men dro inn i tre neste og avgjorde dermed det hele.

I denne lagkampen var halvparten av spillerne venstrehendte. Til tider har halvparten av verdenseliten i bordtennis vært venstrehendte, til tross for at kun ca. ti prosent av befolkninga er det. Det mest ekstreme tilfellet var EM i 1966 der sju av åtte spillere i kvartfinalen i herrer single var venstrehendte.

Med seieren har Borussia Düsseldorf sikret andreplass i årets Bundesliga og Borgar Haug er historisk ved å ta sølv i Champions League og Bundesliga, som eneste nordmann. Og det med kun fire dagers mellomrom! Vi håper at Borussia Düsseldorf får muligheten til å få revansje seg mot erkerivalen Saarbrücken i finalen i Bundesliga i slutten av juni.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping