Bordtennis / Nyheter / 2024 / Borgar Haug fortsetter storspillet!
Foto: ETTU
Foto: ETTU

Borgar Haug fortsetter storspillet!

Den nybakte tyske seriemesteren, Borgar Haug, har vist veldig sterk form på tampen av sesongen. I det siste stevnet før ferien, WTT Star Contender i Thailands hovedstad -Bangkok, vant Borgar først begge kvalifiseringskampene mot spillere fra nettopp Thailand. Her avga han kun ett sett til sammen. I hovedrunden fikk han langt tøffere motstand mot Koen Pang fra Singapore, ranket som nummer 93 i verden. Pang er som Borgar venstrehandsspiller og ett år eldre enn vår norske stjerne. Borgar vant imidlertid kampen 3-1!

Med denne sterke seieren har Borgar slått topp 100-spillere i verden i alle de tre siste WTT-turneringene han har deltatt i, noe som bygger selvtillit mot neste sesong når han skal ta ytterligere steg internasjonalt. Spesielt sterkt er det at han vinner de fleste settene som går til ekstraballer, noe som er kjempebra.

Borgar vil med denne seieren antakelig klatre videre på rankingen, og kanskje gå forbi klubbkamerat Kay Stumper som røyk ut i første runde i Bangkok. Det er ingen ulempe med tanke på spilletid for Borussia Düsseldorf kommende sesong.

I neste runde møter Borgar Chih-Yuan Chuang fra Taiwan. Den rutinerte spilleren som er like gammel som Timo Boll og ranket som nummer 41 i verden, vil bli en tøff kamp for Borgar. Samtidig er det en spiller som har sine beste år bak seg, og om Borgar viser like høy kvalitet i spillet som han har gjort i det siste, er det ingen umulig oppgave. Kampen spilles fredag 18.35 lokal tid.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping