ITTF-president Petra Sörling var inne på nødvendigheten av samhold og fellesskap i ei urolig tid internasjonalt, og mottoet for VM er «One Table – One World».
Både i kvinneklassen og i herreklassen er det åtte grupper, med fem lag i hver. I gruppene spiller alle mot alle, og de tre beste går videre til sluttspillet, der gruppevinnerne får wo i første sluttspillrunde.
Følgende nasjoner har kvalifisert seg for VM både i dame- og herreklassen: Sør-Korea, Egypt, Nigeria, Algerie, Brasil, USA, Canada, Cuba, Puerto Rico, Chile, Kina, Hong Kong, India, Taiwan, Thailand, Malaysia, Japan, Iran, Singapore, Kazakhstan, Sverige, Tyskland, Frankrike, Portugal, Ungarn, Kroatia, Polen, Romania, Østerrike, Serbia og Australia. Det er altså 31 av 40 deltakerland som er kvalifisert for begge kjønn.
Favoritter i begge klasser er naturligvis Kina. De har tatt ut fem spillere, og de innehar de fem øverste plassene på verdensrankinga, Zhendong, Chuqin, Long, Jingkun og Gaoyuan for herrer, og fem av de seks første plassene på verdensrankinga for damer. Derfor vil nok spenningen først og fremst handle om hvem som tar de andre medaljene.
Sør-Korea har satset ekstremt hardt til dette mesterskapet. De vil nok veldig gjerne spille finalen. Laget klarer også alltid å finne formen til mesterskapene, selv om deres høyest rankede spiller Wang Woojin kun er nummer 14 på verdensrankinga. Kanskje kan vi håpe på en reprise av lagfinalen i det asiatiske mesterskapet i 2017 mellom Kina og Sør-Korea. Dette er en av de aller beste lagkampene som noen gang er spilt. Her seiret Kina, men Sør-Korea vant lagfinalen i det asiatiske mesterskapet i 2021.
På damesiden vil det overraske om Sør-Korea tar medalje. Japan har ofte vært Kinas utfordrer, og viste for noen år siden at de kunne prestere helt på nivå med kineserne. Laget er imidlertid svekket siden Mima Ito har falt helt ned til 14.plass på verdensrankinga. Mange trodde for noen år siden at hun kunne innta førsteplassen, og hun er for øvrig den eneste ikke-kineseren som har vunnet et sett 11-0 mot en kinesisk landslagsspiller.
Tyskland har alltid ambisjoner om medalje, og håper på dette i begge klasser. De sparer ikke spillere slik de gjorde i lag-EM i Malmö. Selv om Timo Boll nok en gang måtte melde forfall i tolvte time, denne gang på grunn av en betennelse på regnbuehinnen, har de ellers de beste med.
Sverige som tok en sterk seier mot Hong Kong i går, samt Frankrike med sjetterankede Felix Lebrun og Taiwan er nok de andre lagene som virkelig satser på å være med i medaljediskusjonen for herrer. I dameklassen er ikke Singapore og Nederland like sterke som de var for noen år siden. Det tidligere topplaget i dameklassen, nederland, er ikke en gang kvalifisert. Derfor kan det være Romania som redder Europas ære, mens Taiwan nok også vil være med og kjempe om en plass på pallen av de asiatiske landene. For hjemmelaget vil Shin Yubin være svært viktig. Spiller hun på sitt beste kan hun skape mye jubel i Busan Exhibition and Convention Centre.
Litt interessant er det at Kina har trukket Ungarn i samme gruppe både for damer og herrer. Dette er de to mestvinnende bordtennisnasjonene i historien, selv om det er noen år siden det var ungarere på premiepallen i VM.
Av outsidere kan man kanskje nevne USA og India som begge har noe spennende på gang i internasjonal bordtennis. Dette mesterskapet kommer likevel trolig litt for tidlig for dem, men USA vant en thriller mot England 3-2 i herreklassen. Det hadde vært moro om de danske drængene hadde spilt seg til sluttspillet, de har foreløpig vunnet en og tapt en kamp.
Trofeene det konkurreres om er Corbillon Cup i dameklassen og Swaythling Cup i herreklassen. Dametrofeet ble donert av Marcel Corbillon, daværende president i det franske bordtennisforbundet i 1933. I og med at dette trofeet var i tyske hender under krigen, har det aldri vært levert tilbake til ITTF, og man vet ikke om det i dag eksisterer. Det er derfor en replika som deles ut i Busan.
Swaythling Cup, herretrofeet, ble donert av Lady Baroness Montagu, mora til daværende ITTF-president Ivor Montagu, til det første verdensmesterskapet i London i 1926.