Bordtennis / Nyheter / 2024 / Bordtennis-EM: Sterk seier av Borgar. Møter Jorgic i neste runde
Foto: Kevin Johansen
Foto: Kevin Johansen

Bordtennis-EM: Sterk seier av Borgar. Møter Jorgic i neste runde

Sent torsdag kveld skulle Borgar ut i sin første kamp i hovedrunden, mot Luka Mladenovic fra Luxemburg. Luxemburg høres neppe ut som en enorm bordtennisnasjon, men Mladenovic er faktisk foran Borgar på verdensrankinga, slik at dette slett ikke ville bli noen enkel kamp for vår spiller.

Mladenovic har noe så sjeldent som anti på backhand, og det er jo ikke vanlig i internasjonal bordtennis. Det vil si, det blir faktisk mer vanlig igjen. Like før EM ble det spilt asiatisk mesterskap i Kazakhstan. Vinneren i damer single, nordkoreanske Kum Yong Kim, (som var i OL-finalen i mix), spiller med anti. Det gjør også flere av spillerne på det fremadstormende indiske landslaget.

Borgars motstander har en relativt vrien spillestil, og en god forehand-loop. Likevel, Borgar har aldri tapt mot han før. I første sett brukte Borgar litt tid til å komme inn i kampen. Det ble tap 8-11. I andre sett vant Borgar 11-7. Lange underskrudde og nullskrudde server mot Mladenovic´ backhand fungerte bra. Tredjesettet startet dårlig sett med norske øyne, og Borgar lå under 5-9. Borgar spilte litt passivt, og Mladenovic kom til med forehand-angrep ut mot sidene. Men så startet nordmannen opphentingen. 6-9, 7-9, ja Borgar tok like godt seks strake poeng! Han var nå mer bestemt på kutt og loop, og viste styrke mentalt med ei slik opphenting.

På nabobordet spilte Darko Jorgic mot ungareren Balazs Lei. Vinneren skulle møte Borgar i neste runde, om Borgar vant. Jorgic som er fjerdeseedet, slet voldsomt mot en svært offensiv ungarer. Ungarn er faktisk den nest beste bordtennisnasjonen historisk sett etter Kina. Her har de en ny toppspiller på gang. Lei ledet 3-2 i sett og 6-0. Jorgic var så frustrert at han sparket hardt i bordet. Dommeren stoppet spillet og tilkalte overdommeren. Skulle det bli utvisning? Han kom unna med et gult kort. Etter en time-out og skifting av skjorte, klarte Jorgic å snu det. Han vant settet 12-10. Det er gjerne slik det går når de aller beste er ute og kjøre. De henter det inn i tolvte time. I femte sett var Jorgic klart best.

Borgar fikk naturligvis ikke med seg hva som skjedde med Jorgic. I sin kamp fortsatte han kontrollert i fjerde sett (det spilles best av sju i sluttspillet i single). Imidlertid fikk Mladenovic ny ledelse, og Borgar måtte hente det inn på nytt, noe han klarte. På 8-9 ble det en fin rally, og i den type spill var Borgar klart bedre enn motstanderen. Det ble 11-9, nå hadde Borgar tatt et solid grep i kampen. I femte sett tok Luxemburg time out på 6-5 til Borgar, men det hjalp lite for han, og vår mann vant 11-7. Sterk seier mot en høyere ranket spiller. Det er forøvrig noe Borgar begynner å få for vane.

 

Etter kampen var Borgar naturligvis fornøyd med seieren.

-Hvis jeg kunne valgt hvem jeg skulle møte i hovedrunden, hadde jeg valgt han (Mladenovic). Riktignok har han en litt ekkel spillestil, men jeg syns jeg taklet det greit.

Du måtte jobbe deg inn i et par sett der du lå under, blant annet tok du seks strake i det ene settet. Det må jo være en god følelse?

-Ja, alltid gøy å få det til. Det var noen justeringer som måtte gjøres, og da fungerte det bra.

Du møter nå Darko Jorgic i neste runde. Hva tenker du om det?

-Det gleder jeg meg til! Jeg har aldri spilt mot han, men har alltid hatt lyst til det. Så det blir gøy.

Og uansett hva som skjer videre i mesterskapet, må man kunne si at du har gjort en veldig god prestasjon her i Linz?

-Oppsummeringen tar vi etter at siste kamp er spilt.

 

Mindre fornøyd ble Borgar da vi kunne informere om at han var satt opp med doublekamp allerede 09.30 neste morgen. Det er veldig forståelig at han ikke syns noe om det. Vi tok bussen tilbake til hotellet ca. 22.30 på kvelden. Så skal han spise, dusje og stretche litt. Det blir fort midnatt før han er i seng, og så må han opp veldig tidlig for å forberede seg til neste kamp. At samme spiller settes opp med siste kamp på kvelden og første kamp neste morgen, syns jeg er litt kritikkverdig i et Europa-mesterskap.

Enda verre var det faktisk for Maciej Kubik fra Polen. Han er en av de to Borgar og Florent skulle møte i double fredag morgen. Han spilte en sju-settskamp på kvelden, og var ikke ferdig før nesten kl.23. Han var neppe i seng før et par timer etter det.

Borgar spiller mot Darko Jorgic på bord 3 kl. 14.10 i 16.-delsfinalen.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping