Bordtennis / Nyheter / 2024 / Bordtennis-EM: Solid start i double for Borgar og Florent
Foto: Kevin Johansen
Foto: Kevin Johansen

Bordtennis-EM: Solid start i double for Borgar og Florent

Borgar spiller double sammen med belgieren Florent Lambiet i EM. De var direktekvalifisert til hovedturneringen der det ble finsk motstand i Alex Naumi og Benedek Olah.

Det er lov med to coacher i double, men Tickan styrte dette alene fra benken. Kampen var ikke begynt før finlenderne måtte ha medisinsk time out. Det så ut som Benedek hadde noe trøbbel med fingeren. Da de etter hvert kom i gang, utviklet første sett seg til en jevn batalje med 4-4 og 5-5. Borgar hadde flere gode servereturer med backhand, og hans belgiske makker traff med forehand-loopen. Finlenderne slet etter hvert med å forsvare seg og det ble 11-6. God start av Borgar og Florent.

Finnene åpnet hardt i andre sett, og tok føringa. De ledet 8-4. Naumi hadde noen harde looper mot midten av bordet som ga dem poeng, og settet endte 7-11. I tredje sett åpnet Borgar med en loop av høy klasse. Finlenderne var ikke engang i nærheten av å rekke den, men etterpå ble det tre strake finske poeng. På 4-6 hadde Borgar to gode angrep med forehand og utliknet ledelsen. Det ble seks strake poeng for Borgar og Florent, og til slutt 11-7 i settet.

I fjerde sett tok finnene på ny ledelsen, før det jevnet seg ut med 4-4 og 5-5. Etter at Naumi misset på neste ball, var Benedek tydelig misforsnøyd, og ba om time out.

Foto: Kevin Johansen

 

På 6-6 korrigerte dommeren Borgars serve, men den neste hadde så mye underskru at Naumi slår den i nedre del av nettet.

Borgar og Lorent tok også det neste poenget, og nå så de at seieren var innen rekkevidde, de osset skikkelig nå. Når det ble norsk/belgisk matchball, var det like greit at dommerne ikke snakket finsk, for det kom en lengre tirade med bannskap fra Benedek. Det hjalp lite for dem, og Borgar avgjorde til 11-8. En veldig grei start på double-turneringa for dem.

Etter kampen fikk vi en prat med Borgar og hans belgiske makker i mixed zone. Den ble på engelsk, og det første spørsmålet gikk til Florent og var om hvordan han endte opp med å spille double med Borgar i EM. Han fortalte at de begge trengte en makker, og at kontakten hadde gått mellom det norske og det belgiske forbundet.

Foto: Kevin Johansen

 

Det så jo ut til å være ei god beslutning, og på spørsmål til Borgar om de hadde fått trent noe double sammen var svaret: «Ja, i ti minutter». Doubleteknisk så det ut til å fungere knirkefritt, og det har nok litt å gjøre med at Florent er vant til å spille double med venstrehendte fra Belgia, og Borgar har tidligere spilt med Adrien Rassenfosse.

Nå er Borgar og Florent i 8-delsfinale. Den kampen spilles trolig fredag morgen 09.30 eller 10.05.

Borgar spiller første kamp i hovedrunden i single i kveld kl. 2100 på bord 5 mot Luka Mladenovic fra Luxemburg. Vinner han den venter selveste Darko Jorgic i neste runde!

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping