Bordtennis / Nyheter / 2024 / 3. div. avd. D: Det var mye spenning i Modumhallen!
Modum BTK. Foto: NBTF

3. div. avd. D: Det var mye spenning i Modumhallen!

3. Divisjon - Avd. D - Modum samlerunde ! Alle lagene fra region sør møtte opp i hallen til Modum første helg i februar. Det var mye spenning i hallen!

Det ble spilt 8 kamper på lørdagen og 5 kamper på søndagen.
Da begynner jeg med hjemmelaget Modum BTK som spilte mot Husøy Foynland 2 og Lia IL 2 på sin første dag.

Modum stilte opp med mange av de beste spillerne de hadde, inkludert Joachim Sørensen, for å sikre seg noen viktige seire. I den første kampen mot Husøy gikk alle single kampene deres vei, med ganske stor margin, så her var det ingen tvil om hvem som var best. I double kampen så tok de unge brødrene Ljungblad nesten en comeback mot Truls Christensen og Didrik F. Johansen. De lo nede 2-0 men tok dem helt til 5 sett, men det var til slutt Modum som vant kampen 11-8 i siste sett. Modum vant da lagkampen 10-0 og en veldig god start på dagen.

I deres andre kamp så kjempet de mot andreplassen i divisjonen, nemlig Lia IL 2 som har delt andreplass med Eiker BTK. Dette skulle bli en jevn kamp mellom topplagene i divisjonen, men Modum hadde andre planer! I den første kampen så var den unge Ole Sætra Tønnevold veldig nær med å vinne
kampen sin. Han tok Didrik Johansen helt til et 5. Sett der han så vidt tapte 11-9. Resten av singlekampene gikk heller ikke deres vei og Modum tok en fort 4-0 ledelse. I doublekampene så tok Lia et strategisk valg og satte andre spilleren deres Dag Vørner i nede kampen sammen med Ole Sætra. Lia hadde ikke det største håpet på oppe kampen der de traff en tidligere topp 3 i Norge, nemlig Bjørn Erik Lobben! … og Joachim Sørensen så klart, så her måtte de satse på nede kampen. Dette viste seg å være det riktige valget der Lia tok nede kampen i 5. Sett og fikk dermed sin første seier! De lå fortsatt nede 5-1 i kampen så her måtte alle de neste 4
singlekampene vinnes… Og vant gjorde dem! Men det var dessverre ikke Lia, men Modum som vant singlekampene. Modum vant lagkampen 9-1 og beholder førsteplassen sin i avdelingen.

Lia IL-BTG

I Lia IL 2 sin første kamp for dagen så traff de Drammen BTK 2 som ligger på bunnen av tabellen.
Kampen gikk 10-0 til Lia veldig som forventet. Men det var en kamp som nesten gikk veldig galt for Lia. Det var nemlig Reidar Hæhre som tok Dag Vørner helt til et 5. Sett og nesten vant?? Jeg trodde ikke mine egne øyne når jeg så bort og trodde Reidar skulle vinne. Dag lo faktisk nede 2-1 mot
Reidar og greide så vidt å komme seg unna i 4. Sett med stilling på 12-10 og 5. Sett med stilling på 14-12. Her kunne det gått Reidar sin vei, men Dag lot det ikke skje!

Eiker BTK

La oss fortsette med kampene til Eiker BTK som var på delt andreplass med Lia IL 2 og kun 1 poeng bak lederen Modum BTK. I deres første kamp så spilte de mot Randesund. Randesund er det nest nederste laget i avdelingen og laget som måtte reise lengst helt fra andre siden av regionen, så
her fikk vi ikke med oss det beste mannskapet dessverre. Men kjempet gjorde vi! Etter en veldig hard start i 3. Divisjon for Rafal Buczkowski uten seire, så fikk Rafal sin første seier i kampen mot Eiker! Han spilte mot Erik Guneriussen der alle settene han vant gikk til minst 10-10 i stilling, men den mentale treningen vi har jobbet med fikk han endelig over mål. Han vant
15-13 i 5. Sett og tok seieren 3-2! Hele laget jublet og vi var helt i 100! Dessverre så holdt ikke denne energien ut kampene og Eiker BTK tok resten av kampene. Eiker BTK vant 9-1.

I Eiker BTK sin 2. Kamp for dagen så var det mot deres eget lag! Nemlig andrelaget dem Eiker BTK 2.
Her har nok spillerne spilt mot hverandre 100 ganger før, så det skulle bli en gøy intern kamp! Men kanskje ikke så gøy for Eiker BTK 2? Førstelaget vant nemlig kampen 10-0! Det var flere nærme kamper som gikk til 5. Sett, men har var marginene på førstelaget sin side.

Etter et 10-0 nederlag mot Modum så var Husøy klar til å vinne. I deres andre kamp så spilte de mot Drammen 2 og her var det ingen nåde å gi. Den unge Erik Wike Ljungblad tok på seg en Reidar Hæhre som hadde en fantastisk kamp mot Dag Vørner tidligere på dagen. Her igjen gikk det så vidt til 5.
Sett der Erik vant 4. Settet 14-12. Nå var det ikke noe mer gass å gi fra Reidar sin side, og Erik tok kampen 3-2 med 11-1 i siste sett. Resten av singlekampene gikk smertefritt for laget og Husøy tok en tidlig 4-0 ledelse. Doublekampene gikk akkurat samme vei og Husøy har offisielt vunnet
kampen med 6-0. Det var 4 kamper som gjenstår, så her spiller vi for heder og ære (og rankingpoeng!). Begge oppe kampene gikk til 5. Sett men dette gikk Husøy sin vei denne gangen også.
Nede kampene gikk også veldig greit til Husøy og de tok seieren 10-0!
Interessant å tape første kampen 10-0 og deretter ta neste kamp 10-0. Veldig sterk comeback!

Randesund IL-BTG

Den siste kampen for dagen var mellom Randesund BTG og Larvik BTK. I de første 4 singlekampene så overrasket Randesund veldig! Tommy Dinh fra Randesund spilte mot Magne Turøy på en litt mindre bane enn resten, men her tok Tommy seieren 3-0! Han hadde ikke så store problemer mot nubbene til Magne som man skulle tro. Igjen så tok Rafal en seier! Sin andre vunnet kamp i serien og begge på samme dag! Jeg personlig greide å få ett sett mot den unge Amadeus, men greide ikke å holde presset hans
nede. Stillingen er 2-2 før doublekampene. Meg og Tommy fikk en rimelig god start da vi vant det første settet mot Amadeus og Magne, men det var dessverre det eneste settet Randesund fikk på begge doublekampene. Larvik leder 4-2. I kampen min mot Magne så tok jeg en 2-1 ledelse etter veldig
nærme 3 første sett! Men nervene mine var like skjelvende som en chihuahua med PTSD. Jeg fikk aldri roet nervene og tapte det 4. settet 8-11. I siste sett så tok jeg en rask ledelse med 8-5 i
stilling. Med en god timeout fra Larvik sin side så kom Magne tilbake og hadde 2 matchballer på 10-8. Her så fikk jeg endelig skjerpet meg litt og tok 2 baller tilbake! Det var deuce i 5. Sett!
Poengene som fulgte var alt annet en pent, men her skulle begge vinne uansett hva! Magne fikk ledelsen på 12-11 og det var min tur til å serve! Det var 1000 tanker som gikk gjennom hodet mitt på hvordan jeg skulle angripe tredje ballen. Jeg hadde sett for meg et nydelig poeng i mitt hodet
og tok serven min… som bommet på andre siden av bordet. Magne tok kampen 13-11 i 5. Sett. Tommy greide heller ikke å holde presset mot Amadeus og Larvik vant kampen 6-2.

Det var 2 kamper som gjenstår der Marius Dahl spilte mot Jan Thomas Bratteng. Jeg trodde Rafal var den som slet mest det mentale, men jeg så mange likheter hos Jan Thomas også. Her så spilte han veldig stresset og kom seg aldri i en god flyt. Marius derimot var en vegg som returnerte de fleste baller og slo mange vinnere selv. Marius vant kampen 3-1. Det kunne gått bedre for Randesund, men vi tapte dessverre kampen 3-7 mot Larvik BTK.

Dagen var over og de fleste lag returnerte hjemover eller til Tyrifjord hotell. Randesund var det siste laget som ankom hotellet og resepsjonisten smilte og spurte om det var en bordtennisturnering som var på gang her i byen. Ho sa det rant inn med bordtennisspillere på slutten av dagen, så det var ikke bare Randesund som befant seg i hotellet! Vi traff på Larvik ved restauranten og Lia som satt i lobbyen og spilte kort! Veldig hyggelig å treffe de andre lagene utenfor bordet også!

Det ble en tidlig kveld og vi fikk en lang og god søvn. Spesielt Rafal som holdt meg våken i hele natt med snorkingen og skrikingen sin! Han hadde tydeligvis mareritt og jeg trodde sønnen hans hadde druknet, så fælt han skrek. Jeg spurte han ved frokostbordet på morgenen og han drømte
faktisk om bordtennis der han fikk kjeft fra dommeren siden han snakket polsk til seg selv mellom poengene! Godt å se hvor mye lidenskap han har for bordtennisen, men det må da være grenser!

Dag 2 hos Modum skulle kun 4 kamper spilles + en kamp mellom Lia IL 2 og Larvik BTK som de fikk flyttet. Så slipper Lia å overnatte på siste samlerunde hos Eiker 2.
Modum hadde en relativt lett dag der de traff Drammen BTK 2. Joachim holdt seg hjemme idag og det var den unge Cedric Mæhle som fikk steppe inn denne gangen!
Cedric hadde en fantastisk start på dagen og tok en 2-0 ledelse mot Tore Aasgaard der han vant det andre settet 11-1. Han tok kampen kanskje litt for rolig etter dette. Etter et nederlag i tredje sett så skjerpet han seg til fjerde sett. Denne kampen gikk helt ut til 13-13! Men her var det erfaringen til veteranen som slo til og Tore tok settet 15-13. Med momentum på sin side så greide Tore å komme seg over mål med 11-9 i femte sett. Det må ha vært et veldig bittert tap for Cedric, men man kan ikke vinne alle kamper! Didrik tapte ett sett mot Markus Knigge, og dette var det aller siste settet som Modum tapte i denne lagkampen.
I den siste kampen var det Cedric mot Markus Knigge. I motsetning til første kamp så var det Cedric som hadde marginene denne gangen der han vant første settet 14-12 og siste settet 12-10. Da fikk Cedric enda en vinn i 3. Divisjon!

Husøy Foynland

Ved siden av dem spilte Lia IL 2 mot Husøy Foynland 2. Husøy hadde kun hatt 10-0 kamper den helgen så det skulle bli interessant å se hvordan de nå skulle gjøre det mot Lia. Tom Buettner var på benken for denne kampen og kapteinen, Kevin Aall, tok over! Her skulle Husøy gi så mye motstand de
kunne og det gjorde dem! I den første kampen mellom Jakob Wisløff og Tollef Marstein så tok Jakob en rask 2-0 ledelse. Jakob slapp litt på pedalen og Tollef kom inn som en storm og tok med seg det tredje settet og så vidt det fjerde settet også med 12-10 i stilling. I siste sett så kom Jakob tilbake og tok kampen 3-2!
Kampen mellom Kevin Aall og Dag Vørner var en laaaaang og seig kamp. Begge spillerne har tålmodighet som det holder, og det hjalp ikke at de ga hverandre et poeng hver der andre sett gikk til 13-11 og fjerde sett gikk til 14-16. Begge disse settene gikk i Kevin’s favør så dette kunne ha gått begge veier, men det var til slutt Kevin som tok kampen 3-1.
Det gikk dessverre ikke like bra for brødrene Ljungblad der begge tapte kampene sine 3-0. Da var stillingen 2-2 inn mot doublekampene. Kevin og Jakob ledet 2-1, men Lia paret tok kampen helt til femte sett der de vant kampen. På andre siden vant Dag og Ole Sætra deres kamp også og Lia tok en 4-2 ledelse.
I de siste oppe kampene så tok Jens revansje for Dag Vørner og slo Kevin Aall 3-1! Dag fikk ikke sett denne kampen siden han hadde stor trøbbel mot den unge Filip Wike Ljungblad på det andre bordet! Dag ledet 2-1 i sett, men Filip kom sterkt tilbake med 11-9 i fjerde sett. I det siste settet så hørte jeg veldig mange cho’er fra Filip og det var med god grunn, siden han vant til slutt kampen mot Dag! 11-8 i siste sett og utrolig sterk prestasjon fra Filip etter en
tøff helg! Det var den siste kampen som Husøy kom til å vinne og Lia vant lagkampen til slutt. 7-3 til Lia.

Eiker BTK er ubeseiret denne helgen og nå var det deres tur å møte Larvik BTK. Her gjorde Eiker et taktisk valg og satte Stig Ove Kristiansen nede og Ole Anders Gisle oppe. Her visste de at Magne Turøy var ener, og jeg vil nok si Eiker er veldig kjent for nubbene sine her i regionen, så her var Ole veldig sikker mot Magne. Det viste seg til å være korrekt. Han tok kampen mot Magne og vant 3-1 i sett. Den andre oppe kampen var mellom unggutten Amadeus Bratteng og Knut-Hellik Kvale. Amadeus med sin utrolig rene spillestil har god erfaring mot nubbespillere.
Her var det en utrolig jevn kamp der begge fikk 2 sett hver. Men Amadeus greide dessverre ikke å ro det i land og tapte 11-8 i femte sett. Fortsatt veldig bra prestasjon fra Amadeus mot en såpass tricky spiller som Knut-Hellik. Sverre Gjerde vant kampen sin mot Erik Guneriussen, og Stig Ove Kristiansen vant mot Jan Thomas Bratting. Da var stillingen 3-1 til Eiker BTK.
I double kampene så spilte Knut og Ole oppe mot Magne og Amadeus. Doubleparet til Larvik funker utrolig bra sammen med en defensiv spiller og venstrehendt angriper. De kom seg helt til femte sett mot Eiker paret, men tapte den 11-7. Eiker hadde full kontroll på den andre kampen også og gikk opp til en 5-1 ledelse. Magne tok Knut helt til 15-15 stilling i andre sett, men her kom Knut seg i mål med 17-15. Magne fikk tak i et sett, men ikke mer enn det. Ole hadde et par nærme sett mot Amadeus, men her var marginene på Amadeus sin side og han tok kampen 3-0 Det ble en utrolig nærme kamp
mellom Stig og Sverre. Sist gang Sverre spilte offisielt var i Trondheim 2014, så her har det vært en lang pause, men teknikken sitter fortsatt! Det gikk faktisk helt til femte sett mot Stig. Det ser jo ut som om Stig kommer til å kollapse av utmattelse etter hvert poeng han vinner, men han greier fortsatt å overleve 5 sett kamper! I den siste kampen så vant Erik mot Jan Thomas og Eiker BTK tok seieren 8-2.

Eiker BTK 2

I kampen om nedrykk spilte Randesund 2 mot Eiker BTK 2 nok en gang. Her spilte jeg en utrolig gøy kamp oppe mot Theodor Brekke og vi har begge blitt mye bedre siden sist gang vi møttes! Vi hadde mange fine poenger, men det var nok Theodor som fikk presset mest og kom seg fram til en 3-1 seier, det blir revansje neste gang vi møtes!
Marius Dahl snakket så mye om å endelig slå Lars Kyllingstad. Men som alltid så undervurderer vi hvor seig Kyllingstad faktisk er! Marius kom seg til 10-10, men det var Kyllingstad som vant kampen 3-0.
Tommy fikk ikke helt varmet opp ordentlig og skulle spille sin første oppe kamp mot Marcin Banek.
Her så ga han bort de 2 første settene til Marcin, men nå var han endelig varm. Etter dette så spilte Tommy som en gud og viste null nåde! Tommy tok de 3 neste settene relativt enkelt og vant kampen 3-2.
Rafal ledet begge de første settene 7-3 mot Hans Dalberg, men greide å tape begge dem 11-9. Vi har øvd oss mye på det mentale med Rafal, men det var ikke så mye å være positiv for her. Hans Dalberg tok kampen 3-0.
I doublekampen oppe så spilte jeg og Tommy mot Marcin og Hans. Første settet så var det veldig mye bom fra vår side og dårlig spill, men etter dette så skjerpet vi oss! Vi tok de 3 neste settene og vant 3-1!
På den andre siden så tok Marius og Rafal det helt til femte sett mot Theodor og Lars! De ledet 2-1 og vi hadde stort håp om at de skulle vinne! Men dessverre så raknet det og Eiker tok den kampen. Da leder eiker 4-2.
I de siste 4 single kampene så hadde Randesund ikke så mye mer å gi. Rafal fikk 1 sett mot Kyllingstad, men det var alt vi fikk. Eiker BTK 2 vant kampen 8-2.

Larvik BTK

Etter alle hadde pakket sammen og var klare til å gå hjem, så var det 2 lag som ble igjen i hallen.
Nemlig Lia IL 2 og Larvik BTK. De bestemte seg for å flytte kampen deres fra siste samlerunde sånn at de begge slapp å overnatte i Drammen. I denne kampen så gjorde Lia en liten tvist der de sendte Dag Vørner ned mens Ole Sætra Tønnevold fikk spille oppe. Ole greide seg faktisk veldig bra oppe
der han slo Magne 3-1. 2 av de settene gikk til 15-13 så det var en nærmere kamp enn det stillingen skulle vise. Amadeus viste hvor flink han kunne spille mot lange nubber og slo Jens 3-0 med store marginer.
I kampen mellom Sverre og Tollef så var det så nærme det kunne bli. Sverre tok en 2-1 ledelse, men Tollef kom tilbake og slo ham 15-13. Det siste settet gikk til Sverre og han vant nok en kamp! Stillingen var 2-2.
I double kampen oppe så greide Magne og Amadeus å snike seg til en seier med 15-13 i det femte settet mot Jens og Tollef! På andre siden så tok Ole og Tollef en veldig grei kamp 3-1. Da var stillingen 3-3! Nærmere kunne det ikke bli!
Det ble en utrolig nærme kamp mellom ungguttene Ole og Amadeus. Først var det 12-10 til Amadeus, så 9-11 til Ole, så enda et 10-12 sett til Ole! Det siste settet gikk også til Ole og han vant kampen 3-1! Det ble også det siste settet som Larvik vant den kampen, der resten av kampene gikk 3-0 til
Lia.
Lia IL 2 vant lagkampen 7-3.

Nå er det kun 1 samlerunde igjen der de fleste lag har 3 kamper igjen å spille!
Hvis vi tar en titt på tabellen så ligger Modum fortsatt på førsteplass med 20 poeng, 10 vunnet og 1 tap. Rett under dem ligger Eiker BTK på 19 poeng med 9 vunnet, 1 uavgjort og 1 tap.
Disse 2 lagene skal faktisk møtes i første kamp på siste samlerunden! Så dette blir veldig spennende!
Med samme poeng som Eiker BTK, men med 1 kamp spilt mer, så ligger Lia IL 2 med 9 vinn, 1 uavgjort og 2 tap. De har kun tapt mot Modum BTK!
Midt i tabellen ligger Husøy Foynland 2 på 10 poeng, 5 vunnet og 6 tap. Her er det nok ingen fare for nedrykk.
Rett under dem ligger Larvik BTK på 8 poeng med 3 vinn, 2 uavgjort og 7 tap. Disse har som sagt spilt en kamp mer enn resten, men er nok fortsatt ikke i så stor fare for nedrykk.
Rett under dem ligger Eiker BTK 2 rett over nedrykkslinjen med 7 poeng, 3 vunnet, 1 uavgjort og 7 tap. Selv rett over linjen så tror jeg neppe disse er i fare heller.